Bitcoin analyse: dit moet je vandaag in de gaten houden

Bitcoin staat op het moment van schrijven één procent in het groen. Na het testen van een ondersteuning, is de prijs gestegen en wordt Bitcoin momenteel verhandeld boven de 24.000 dollar. Dit is een positieve ontwikkeling. Toch kan het vandaag een spannende dag worden.

Correlatie S&P 500

Zoals ik in verschillende analyses heb benoemd, bestaat er een correlatie tussen de S&P 500 (aandelenindex van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven) en Bitcoin, wat betekent dat de prijs van Bitcoin vaak de trend van de aandelenindex volgt. Laat het nu net zo zijn dat deze aandelenindex zich op een cruciaal punt bevindt.

Na een aantal dagen van daling heeft de koers een zeer belangrijke trendlijn bereikt. Deze trendlijn zal de trend van de komende weken bepalen. Lukt het om boven de lijn te blijven of daalt de koers verder en betekent dit het einde van de opwaartse beweging? In beide gevallen zal dit grote invloed hebben op de Bitcoin koers.

Hoe staat Bitcoin ervoor?

Laten we eerst de huidige positie van Bitcoin bespreken. De koers heeft gisteren een ondersteuningsniveau getest en beweegt momenteel omhoog. Dit is duidelijk te zien op de onderstaande grafiek. Goed om te benoemen is dat dit een dagelijkse grafiek betreft. Elke candle staat hierbij voor een dag. 

BTC/USDT

Door de succesvolle test van de ondersteuning is er reden om aan te nemen dat de koers eventueel verder kan stijgen. Een belangrijke vraag is echter welk prijsniveau een verdere stijging in de weg kan zitten. Dit is heel simpel. In eerdere analyses heb ik een aantal keer benadrukt dat de weerstand rond de 25.000 dollar zeer groot is. Allereerst komt de koers daar een horizontale weerstand tegen van de vorige top (rode lijn). Daarnaast ondervindt deze ook weerstand van meerdere indicatoren. Bij elkaar opgeteld lijkt dit een weerstand die bijna niet te overbruggen valt. Toch kan het heel snel gaan …

Bitcoin kan weerstand doorbreken

Het is een gewaagde stelling, maar wel een die ik durf aan te gaan. De trendlijn die op dit moment door de koers wordt getest, is namelijk van groot belang. Als we naar de grafiek hieronder kijken, zien we dat de koers de afgelopen maanden de lijn vier keer hard heeft afgewezen. Dit heeft bijna elke keer geleid tot een nieuw dieptepunt van de koers. Een aantal weken terug is hier echter verandering in gekomen. De koers heeft de weerstand van de lijn doorbroken, en beweegt sinds dat moment hierboven. Hoelang zal dit echter het geval zijn?

Op dit moment is het onduidelijk of de daling naar de trendlijn simpelweg een test is van een verbroken weerstand die nu dient als ondersteuning, of dat dit het begin is van een veel grotere daling die het einde markeert van de opwaartse beweging.

SPX 1D

Het is moeilijk om hier nu een antwoord op te geven. De Amerikaanse aandelenmarkt is nog gesloten en gaat pas om half 4 open. Bij de opening van de markt is het essentieel om de trendlijn in de gaten te houden, omdat dit een belangrijke indicator kan zijn voor de toekomstige koersontwikkeling van Bitcoin. Als de koers vanaf dit punt stijgt en boven de trendlijn blijft, dan kan dit zeer positief uitpakken voor Bitcoin. Bij het verlies van de lijn zal de grafiek van Bitcoin zeer waarschijnlijk rood kleuren en zullen belangrijke ondersteuningsniveaus getest worden. 

Schrijf ook over crypto

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe content specialist crypto met een vlotte pen en kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!


Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en heeft een politieke achtergrond. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. De blockchain-technologieën kunnen oplossingen bieden.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.