Crypto analyse: gaat Bitcoin naar 25.000 dollar?

Bitcoin, de grootste cryptomunt, blijft vastzitten onder de belangrijke weerstandszone van de 28.600 dollar. Het is tot dusver niet gelukt om dit niveau te doorbreken en bij elke poging zien we een snoeiharde afwijzing. Gisteren leek het er zelfs op dat de koers een neerwaartse trend inzette door onder de 27.500 dollar te zakken. Dit was echter maar van korte duur. Op het moment van schrijven staat de koers weer ruim boven de 28.000 dollar.

In deze analyse behandelen we twee belangrijke onderwerpen. We bespreken allereerst de belangrijke weerstand van het 28.600 dollar prijsniveau. Daarna werpen we een blik op de 200 Week SMA-indicator. Een bekende en belangrijke indicator voor analisten.

Wanneer de weerstand op 28.600 dollar niet binnen korte tijd door Bitcoin wordt doorbroken, is het goed mogelijk dat de cryptomunt de indicator gaat testen als ondersteuning. Deze indicator is te vinden rond de 25.000 dollar.

Bitcoin is nog steeds onder de 28.600 dollar

Op de grafiek hieronder is duidelijk te zien dat er geen weerstand op dit moment zo belangrijk is als de 28.600 dollar. In de bullmarktperiode was dit niveau lange tijd een steunpunt voor Bitcoin. Helaas is de koers enkele maanden geleden door deze steun gezakt en tot op heden is het niet gelukt om er weer boven te komen.

BTC/USD 1D

De Bitcoin koers staat op dit moment op een cruciaal punt. Als de koers erin slaagt om meerdere dagelijkse candles boven dit niveau te sluiten, kan dit een keerpunt betekenen voor de koers. Het doorbreken van dit niveau kan namelijk resulteren in een aanzienlijke stijging van de koers.

Wel is het belangrijk om te onthouden dat de weerstand zo groot is dat een uitbraak al twee weken niet lukt. Er bestaat dus zeker een kans dat de koers de weerstand in de komende dagen niet zal doorbreken en de koers zal corrigeren. In dit geval is het mogelijk dat ondersteuningsniveaus getest worden, zoals bijvoorbeeld de 25.000 dollar.

Het belang van het 25.000 dollar prijsniveau

Op het prijsniveau van $25.000 is er niet alleen een horizontale ondersteuning, maar ook de steun van een uiterst belangrijke indicator, namelijk de 200 Week SMA. Deze indicator berekent het gemiddelde van de afgelopen 200 wekelijkse Bitcoin koersen en creëert zo een lijn.

BTC/USD 1D

De indicator (blauwe lijn) heeft in meerdere bearmarkten als bodem voor Bitcoin gediend. Vele investeerders verwachtten ook dat dit het geval zou zijn in de recente bearmarkt. Helaas dook de koers echter onder deze indicator en vergde het veel moeite om weer terug boven de lijn te komen.

Toch is het wel gelukt en doorbrak Bitcoin enkele weken geleden succesvol de weerstand van de indicator. Het is echter van groot belang dat deze doorbroken weerstand nu wordt vastgehouden als ondersteuning. Als dit gebeurt, dan weten we dat we te maken hebben met een houdbare stijging die naar nieuwe hoogtes kan leiden. Het zou daarom realistisch zijn als de koers de beweging volgt die wordt aangegeven door de blauwe pijl in de grafiek.

Conclusie

Zoals genoemd, ondervindt de koers aanzienlijke weerstand bij de $28.600. Het is niet ongebruikelijk dat de koers de ondersteuningen test voordat deze barrière wordt doorbroken. De eerste ondersteuning ligt rond de 25.000 dollar. Het is niet alleen gezond om dit te testen, maar ook essentieel om de uitbraak boven de 200 Week SMA te bevestigen.

Delen:

Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en is politiek actief op provinciaal niveau. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. Crypto kan verschil maken!

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.