Bitcoin analyse: een groene kerst op komst?

Technisch gezien maakt de Bitcoin koers nog steeds hogere hoogtepunten en hogere dieptepunten; de opwaartse trend is nog steeds intact. Toch is de grote afwijzing rond het 18.000 dollar gebied zeker geen positief teken. Hoe sterker de afwijzing, des te groter de weerstand. 

Op dit moment wordt de grootste cryptomunt voor iets minder dan 17.000 dollar per munt verhandeld. De koers beweegt zijwaarts en heeft nog geen duidelijke richting gekozen. Verlies van ondersteuning rond de 16.500 dollar kan resulteren in een lager dieptepunt. Een stijging zou mooi zijn na veel maanden van neerwaartse prijsactie. 

De belangrijke ondersteuningen en weerstanden

Het is altijd goed om op de hoogte te zijn van de ondersteuningen en weerstanden rond het huidige prijsniveau. Daarvoor gebruiken we een grafiekje met rode en groene lijnen. Hierbij zijn de rode lijnen de weerstanden, en de groene lijnen ondersteuningen. 

Op dit moment zien we dat de koers tussen twee belangrijke levels beweegt. Grofweg gezegd zit de koers tussen de 16.500 en de 17.000 dollar.  De weerstand is op dit moment nog te groot om te breken en de ondersteuning te sterk om doorheen te vallen. 

BTC/USDT 4H

De koers leek in de nacht van afgelopen maandag in te storten en de ondersteuning te verliezen, maar het duurde niet lang voordat deze groene lijn teruggeclaimd werd als ondersteuning. Als we een groene kerst tegemoet gaan, dan is het belangrijk dat Bitcoin een significante beweging naar boven laat zien. Weerstanden zoals de 17.000 en de 17.400 dollar (tweede rode lijn) zouden hierbij doorbroken worden. Daarnaast zou koers opnieuw een poging moeten doen om boven de 18.000 dollar te blijven. 

Toch zal dit geen makkelijke opgave zijn. De weerstanden zijn niet bepaald klein, en zoals je op de grafiek ziet is het 18.000 dollar level helemaal een zware jongen. Vorige week deed Bitcoin een poging om dit level te claimen, maar dit mislukte volledig; de stijging werd volledig teniet gedaan. 

Stel: we zijn op dreef en de groene candles vliegen ons figuurlijk om de oren. Het is dan van belang om de weerstand die we doorbreken meerdere keren succesvol te testen als ondersteuning. Op die manier weten we dat er kracht in de beweging zit, en dat het niet een ‘deadcat bounce’ is: een tijdelijk snelle opleving van de prijs, waarna de neerwaartse trend weer voortzet. 

Tijd voor wat speculatie

Bij een Bitcoin analyse draait het volledig om prijsactie en niet om een bepaalde datum. Laten we dit keer eens kijken naar de week van kerst de afgelopen twee jaar. Het valt hierbij op dat de wekelijkse candle beide jaren mooi groen kleurde. In 2020 betrof dit 12% in de plus. Het jaar erop +8,5%.

BTC/USD 1W

Als geschiedenis een indicator is, en we vergeten even de huidige trend, dan staat ons een groene kerst te wachten. Kijken we puur alleen naar de huidige prijsactie, dan kunnen we concluderen dat de ondersteuning rond de 16.500 dollar nog intact is, en dat een groene kerst een reëel scenario is. Toch is er zeker nog wel werk aan de winkel voor Bitcoin om de weerstanden te breken. 

Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en heeft een politieke achtergrond. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. De blockchain-technologieën kunnen oplossingen bieden.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.