Bitcoin analyse: een nieuw laagtepunt op 25.000 dollar?

De koers van Bitcoin zit al bijna 9 weken rond de 27.500 tot 31.000 dollar. Na de flinke stijging in maart heeft de munt momentum verloren en gebeurt er niet veel spannends. In deze analyse gaan we kijken wanneer we meer beweging kunnen verwachten. We pakken de grafieken erbij.

Opwaartse beweging afgezwakt

Het is belangrijk om eerst het grote plaatje helder te hebben. Daarom werpen we kort een blik op de wekelijkse grafiek van Bitcoin. Deze wordt gebruikt om de munt te analyseren op de lange termijn. Dat komt omdat er veel meer informatie in deze candles zit dan in bijvoorbeeld een dagelijkse grafiek.

In deze wekelijkse grafiek zien we meteen drie zones die belangrijk zijn voor het koersverloop van Bitcoin. De reden hiervoor is dat deze zones in het verleden voor prijsveranderingen zorgden. Elke keer als de munt rond zo’n grijze zone kwam, sloeg de koers om. Op dit moment zit BTC tussen de middelste (ongeveer 30.000 dollar) en de onderste zone (ongeveer 19.000 dollar).

Het is niet bizar goed te zien, maar het lijkt alsof Bitcoin een ommekeer wil maken bij de middelste zone. Het zou positiever zijn voor de koers als de munt hierboven was gekomen. Dat zou namelijk betekenen dat de alle verkooporders gevuld zijn en niemand meer Bitcoin wil verkopen voor onder de 30.000 dollar.

Is 25.000 dollar de volgende halte?

Helaas is dit niet gebeurd en vinden veel mensen 30.000 dollar nog iets te veel voor de munt. Omdat het lijkt alsof de Bitcoin koers wil omdraaien naar beneden – na het verliezen van opwaartse kracht – gaan we kijken naar de 4-uurs grafiek. Deze kan ons meer zeggen over het koersverloop op korte termijn. In de onderstaande afbeelding is die grafiek te zien.

Het is duidelijk dat de koers op dit moment wel in een opwaartse beweging zit, maar voor hoelang nog? Zoals je kan zien heeft Bitcoin een hoger hoogtepunt gemaakt, maar nog geen hoger laagtepunt. De vraag is natuurlijk óf deze er komt, en daarnaast ook wáár deze komt.

Meestal is het logisch dat een hoger laagtepunt wordt gevormd op een plek waar veel prijsactie is geweest. Zoals je kan zien is dat gebeurd rond de 25.000 dollar. Dit zou daarom een goed punt zijn om een nieuw laagtepunt te maken. Mocht dit niet gebeuren, dan kan het zijn dat we weer terug dalen naar het vorige dieptepunt rond de 20.000 dollar. Gelukkig is dat wel minder waarschijnlijk dan een daling tot 25.000.

Mocht Bitcoin – zonder te dalen – boven de grijze zone uitkomen, dan is het goed mogelijk dat we voor langere tijd geen koers meer onder de 30.000 dollar zullen zien. Maar helaas wijzen meerdere factoren toch eerst op een kleine correctie.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Op naar de volgende bodem!

    12 mei 2023