Bitcoin analyse: een prijs van 36.000 dollar hoeft niet slecht te zijn

Qua bitcoinkoers is er niet veel veranderd ten opzichte van gisteren. De prijs van bitcoin hangt nog steeds rond de 44.000 dollar (39.600 euro), maar toch zijn er enkele dingen af te lezen uit de dominance en de dagelijkse grafiek.

Ascending triangle?

Zoals ik vermeldde in mijn vorige analyse, lijkt het erop alsof bitcoin een ascending triangle aan het maken is. Dit is een positief patroon dat meestal wijst op een prijsstijging voor bitcoin. Dit komt doordat verkopers op eenzelfde plek verkopen – waardoor er gelijke hoogtes ontstaan – terwijl de kopers steeds hoger opkopen (higher lows). Als die lows steeds hoger worden gezet, kunnen de kopers zorgen dat de prijs voorbij de verkoopplek kan bewegen.

BTC/USDT 1D

Echter, de koers zit nu op een belangrijke plek. Mocht dit patroon zich uitspelen als een ascending triangle, dan zijn we nu aangekomen bij de weerstand. Dit is een plek waar investeerders graag wat bitcoin verkopen.

Afwijzing hoeft niet slecht te zijn

Het is daardoor mogelijk dat de koers hier zal afwijzen en terug beweegt naar de trendlijn. Deze zou als support moeten bieden om de ascending triangle te bevestigen. Een prijs van ongeveer 35.000 of 36.000 dollar (31.500 en 32.400 euro) hoeft in dat geval dus niet heel erg te zijn.

Natuurlijk hoopt het gros dat de prijs hier niet naar beneden gaat en gewoon stand houdt. Het is uiteraard nog mooier om op korte termijn een koers van boven de 46.000 dollar (41.400 euro) te zien.

In onzekere tijden als dit, is dit scenario is niet ondenkbaar. Gisteren was vrijwel de hele cryptomarkt groen, terwijl het grootste gedeelte van de aandelen in het rood stond. De oorlog lijkt vooralsnog weinig negatieve invloed uit te oefenen op crypto.

Dominantie ook in het groen

We gaan nu kijken naar de bitcoin dominantie. Deze grafiek laat zien welk deel van de cryptomarkt uit bitcoin bestaat. Een stijgende koers en een stijgende dominantie zorgen meestal voor een positieve bitcoin, terwijl altcoins dalen in prijs. Dit is de afgelopen dagen voornamelijk het geval geweest.

Mocht de dominantie verder stijgen, terwijl de markt naar beneden gaat, dan zullen altcoins sterker dalen dan bitcoin. Het is daarom goed om onderstaande grafiek af en toe in de gaten te houden.

BTC.D 1D

Bitcoin biedt tot nu toe een veilige thuishaven voor fondsen die normaal in prijs waren gezakt. Ondanks de oorlog, is het opmerkelijk hoe sterk bitcoin zich houdt. Wie er precies voor deze prijsstijgingen zorgt, is niet met zekerheid te zeggen. Maar dat de decentrale oplossing in deze onzekere tijden meer gewild is dan aandelen, is een feit.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.