Bitcoin analyse: eerst naar 12.000 of eerst naar 29.000 dollar?

De koers van bitcoin laat de afgelopen dagen niet veel spannends zien. Het hoogtepunt van gisteren was het breken van een belangrijke trendlijn die we zometeen ook even laten zien. Daarom is het goed om eens uit te zoomen en kijken hoe Bitcoin er op de lange termijn voor staat.

Bitcoin op korte termijn

Voordat we dit gaan doen, pakken we eerst de grafiek erbij die ons iets kan vertellen over het koersverloop op korte termijn. In de onderstaande grafiek staat elke candle voor 4 uur. We zien dat Bitcoin hier tussen twee zones beweegt, en dat er gisteren een trendlijn is gebroken waar Bitcoin nu netjes boven blijft.

De twee levels liggen rond de 20.500 dollar (weerstand) en 18.500 dollar (ondersteuning). De koers beweegt zich hier al meerdere weken tussen en weet nog steeds geen richting te kiezen. Het breken van de blauwe lijn is het meest interessante wat is gebeurd in de laatste weken, maar vooralsnog is de reactie hierop matig. Toch is er sindsdien nog geen enkele 4-uurs candle onder de lijn gesloten.

Wat dit betekent kan je lezen in de analyse van gisteren, want in de analyse van vandaag gaan we weer even kijken naar de Bitcoin koers op de lange termijn. Wellicht dat dit er wel wat spannender uitziet.

We gaan in onderstaande grafiek vooral kijken naar horizontale zones. Dat komt omdat dit belangrijke punten zijn waarop mensen in het verleden hebben besloten om Bitcoin te kopen of te verkopen. Welke zones zijn dit en waar kunnen ze voor dienen.

Bitcoin op lange termijn

Om dit te analyseren pakken we de wekelijkse grafiek van Bitcoin erbij. Hierbij staat elke candle niet voor 4 uur, maar voor 7 dagen. We zien in onderstaande grafiek daarom de koers die helemaal teruggaat naar augustus 2017, en sinds deze datum zijn er drie belangrijke zones ontstaan (in het blauw).

De bovenste zone ligt net boven de 29.000 dollar. Dit was de plek waar bitcoin doorheen zakte in de dip van juni dit jaar. Toen diende dit level voor de support die ons naar de all time high bracht van 69.000 dollar. Helaas is dit level verloren als ondersteuning. Mocht de prijs hier ooit terugkomen, dan zal deze plek daarom wat weerstand kunnen bieden.

De zone daaronder is de plek waar we nu support vinden. Het is de plek waar Bitcoin zijn all time high maakte in 2017, en dient nu als ons laatste redmiddel om niet verder te zakken. Dit gaat tot nu toe goed, maar mocht Bitcoin verder zakken, dan is er haast geen ondersteuning meer tot de onderste zone.

Deze laatste zone ligt rond een koers van 12.000 dollar. Dit is een plek die vaak weerstand bood toen Bitcoin naar boven uit wilde breken (van februari 2018 tot en met oktober 2020). Dit is uiteindelijk toch gelukt, wat betekent dat de marktleider hier support kan vinden als hij onder de middelste zone zou zakken.

Hopelijk hoeven we daar niet te komen en is de bovenste blauwe zone (met een koers van 29.000 dollar) de volgende halte. We kunnen niet precies voorspellen wat Bitcoin gaat doen, maar we kunnen op deze manier wel belangrijke prijslevels identificeren die nieuwe instap- of verkoopmogelijkheden kunnen bieden.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • 29 eerst

  25 oktober 2022
 • nee hoor dromer. wakker worden 000000

  25 oktober 2022
 • Klopt of gaat naar beneden of omhoog.
  Heel goed grafiek analyse.
  👏👏👏
  Ik kan niet wachten voor de volgende analyse.

  25 oktober 2022
 • Het is heel normaal dat je in een koersanalyse twee verschillende scenario’s schetst, de een wat waarschijnlijker dan de andere. Een analyse is namelijk geen voorspelling. Maar dat begrijpen de meeste mensen niet.

  25 oktober 2022
 • Je kan analyseren wat je wil, maar we weten het niet, inderdaad, kan naar boven en beneden.

  25 oktober 2022