Bitcoin analyse: er is op dit moment geen reden om bearish te zijn

Afgelopen nacht daalde de koers van Bitcoin binnen een uur met 5%. Een zeer pijnlijke beweging voor investeerders. Er is echter nog geen reden om meer rode candles te verwachten. Op dit moment ondervindt Bitcoin namelijk ondersteuning van een belangrijke trendlijn. Dit is echter wel de laatste ondersteuning voordat de koers mogelijk een vrije val naar beneden kan maken …

Vandaag komt de trendlijn als eerste aan bod. Daarnaast bespreken we welke andere ondersteuningen belangrijk zijn, mocht de koers toch echt door blijven dalen. Ten slotte pakken we de grafiek van de S&P 500 erbij en proberen we om aan de hand hiervan een beter beeld te krijgen van de toekomstige bewegingen van Bitcoin.

De belangrijke ondersteuningslijn

Zoals blijkt uit de grafiek hieronder, bevindt de koers van Bitcoin zich momenteel weer op de trendlijn. De belangrijke vraag is of deze ondersteuning sterk genoeg is om verdere neerwaartse bewegingen tegen te houden. Er is echter reden om aan te nemen dat de ondersteuning groot is, omdat de koers deze lijn al twee keer eerder heeft vastgehouden.

BTC/USDT 1D

Hoe de dagelijkse candle vandaag sluit is beslissend. Blijft de koers boven de lijn, dan is er nog steeds reden om een stijging te verwachten. Prijsniveaus als de 25.000 dollar kunnen opnieuw getest worden. Hoewel het nog ver van ons bed ligt, zou 28.800 dollar zelfs bereikt kunnen worden. Dit kan echter alleen als de gigantische weerstand van de 25.000 dollar doorbroken wordt. Dit gaat absoluut geen makkelijke opgave worden. 

Als de koers van Bitcoin de dagelijkse candle onder de trendlijn sluit, is het oppassen geblazen. Een niveau om naar uit te kijken als ondersteuning is bijvoorbeeld de 21.380 dollar. Blijft de koers verder dalen, dan zal deze op zoek gaan naar grotere ondersteuningsniveaus. Een voorbeeld van een zeer grote ondersteuning is de 19.500 dollar.

Is er reden om bearish te zijn?  

Deze vraag kun je naar mijn mening niet beantwoorden door alleen te kijken naar de koers van Bitcoin. Correlaties spelen vaak een belangrijke rol. Vandaag geef ik een voorbeeld van een correlatie. Zoals ik eerder heb benoemd in mijn analyses, is er een correlatie tussen de aandelenindex van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven (S&P 500) en Bitcoin. Vaak volgt de grootste cryptomunt de trend van deze index. 

SPX 1W

Bovenstaand zie je de grafiek van de aandelenindex. Het is duidelijk te zien dat de koers na een lange periode onder een zeer grote weerstandslijn te hebben bewogen, boven de lijn is uitgebroken en vervolgens deze heeft getest als ondersteuning. Dit is een positief signaal, wat erop wijst dat er bullish momentum aanwezig is in de markt.

Conclusie

Hoewel ik verrast was door de recente daling van Bitcoin, blijkt uit de grafiek dat de grootste cryptomunt nog steeds boven een belangrijke ondersteuningslijn beweegt. Bovendien ziet de grafiek van de S&P 500 er momenteel zeer positief uit doordat deze een doorbroken weerstand succesvol test als ondersteuning. Dit bij elkaar opgeteld, zie ik op dit moment nog geen reden om bearish te zijn.  


Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en heeft een politieke achtergrond. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. De blockchain-technologieën kunnen oplossingen bieden.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.