Bitcoin analyse: grootste stijging in 2 jaar tijd

Er is weer een nieuwe week aangebroken, wat betekent dat we een nieuwe candle kunnen analyseren. Het waren bijzondere dagen, aangezien deze de grootste stijging markeren van de afgelopen twee jaar. Wat betekent dit voor het koersverloop?

8 februari 2021

De laatste candle met zo’n grote stijging was op 8 februari, twee jaar geleden. Toen steeg de koers van Bitcoin met maar liefst 25% ten opzichte van de dollar. Dit was 3% meer dan afgelopen week (+22%). Om te kijken wat dit met de koers zal doen, pakken we de wekelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 7 dagen.

We hebben het vaak gehad over de belangrijkste prijslevels van Bitcoin. Deze zijn in bovenstaande grafiek weergegeven als blauwe zones. In het verleden reageerde de prijs erg vaak op deze plekken, waardoor het aannemelijk is dat dit weer zou gebeuren.

10 weken terug verloor Bitcoin zijn ondersteuning op het middelste level. Hierdoor werd verwacht dat de koers terug zou vallen naar de onderste blauwe zone op 12.000 dollar. Deze werd – gelukkig voor Bitcoin investeerders – niet gehaald. In plaats daarvan bleef de koers net onder dit punt hangen om er vorige week met een rotvaart doorheen te breken.

Wat kunnen we nu verwachten?

Dit heeft de koers weer tussen de twee bovenste levels gebracht, en dit brengt flink wat hoop met zich mee. De middelste zone (18.000 dollar) wordt hierdoor weer support en de bovenste zone (29.000 dollar) wordt hierdoor de nieuwe weerstand.

Om beter te kunnen zien wat Bitcoin vanuit hier gaat doen, pakken we de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur. Daar zien we de bovenste en de middelste blauwe zone, maar ook een donkerblauwe zone (komen we zo op terug).

Daarnaast zijn hier nog de oranje lijnen weergegeven die het verdere koersverloop bepaalden (zoals vermeld in deze analyse). Om hier niet te veel woorden aan vuil te maken: de koers brak door de middelste blauwe zone en de oranje lijn. Alle verkooporders rond deze prijsklasse werden gevuld, en Bitcoin steeg verder tot een nieuwe weerstand: de donkerblauwe zone.

De donkerblauwe zone

Ondanks dat deze zone niet zo belangrijk is als zijn lichtere collega’s, lijkt deze plek de meest logische om weer terug te zakken. Bitcoin kan niet in één grote groene candle omhoog blijven bewegen en moet ergens rust vinden. Dit zal zeer waarschijnlijk nu gebeuren.

Het is niet gek als de koers terug zal zakken tot de middelste zone (rond 18.000 dollar). Maar natuurlijk hoeft dat niet. Het lijkt er in ieder geval wel op dat Bitcoin niet in één keer door die donkerblauwe zone heen komt.

Mocht Bitcoin dit wel gaan doen – waarschijnlijk na een zijwaartse beweging of een kleine terugval – dan kunnen we al kijken naar de bovenste blauwe zone met een koers van 29.000 dollar.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.