Bitcoin analyse: zal bitcoin deze structuur herhalen?

De opwaartse beweging die de koers eind vorige week liet zien is alweer bijna volledig weggevaagd. De afgelopen dagen zien we namelijk weer rode cijfers, en dat is geen nieuw gegeven. Het hele jaar zit bitcoin al in een grootschalige neerwaartse trend, waarbij bepaalde patronen en structuren meerdere malen herhaald worden. Ook de afgelopen dagen zien we de koers een structuur vormen die erg lijkt op die van een paar weken terug. In deze analyse maak ik een vergelijking tussen nu en twee andere situaties om te laten zien dat een verdere herhaling van structuur goed mogelijk is. 

De vorming van twee patronen

Op de grafiek hieronder zien we dat de koers twee patronen heeft gevormd in de afgelopen weken. Allereerst zien we een symmetrische driehoek die gevormd wordt met de zwarte en groene lijn. Deze driehoek laat zien dat de koers steeds lagere hoogtepunten maakt en hogere laagtepunten, totdat de koers uitbreekt in een bepaalde richting. 

Een aantal dagen geleden liet bitcoin een beweging zien uit deze driehoek naar boven, waarbij het doel 25.800 dollar (25.800 euro) zou zijn. De koers was echter slechts een paar procent omhoog, toen deze een grote weerstand ondervond van de rode lijn. De weerstand van deze lijn bleek te groot te zijn, en vanaf dat moment zien we de koers naar beneden bewegen. 

BTC/USD 4H

De rode lijn is de bovenkant van het tweede patroon in deze grafiek. Dit patroon is een opwaarts kanaal, dat zich kenmerkt door steeds hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten. Op die manier worden twee lijnen zichtbaar. De rode lijn is hierbij de weerstand en de groene lijn de ondersteuning. 

Drie keer op een rij?

De vorming van deze twee patronen op hetzelfde moment is niet nieuw. Als we wat meer uitzoomen en de dagelijkse grafiek erbij pakken, dan zien we dat de koers deze structuur sinds begin dit jaar al voor de derde keer laat zien. 

Bij deze structuur zien we dat er eerst een symmetrische driehoek wordt gevormd. Daarna een opwaartse beweging uit deze driehoek tot de weerstand van het opwaartse kanaal. Vervolgens zien we rode candles totdat de ondersteuning opnieuw getest wordt. In de eerste twee gevallen bleek de ondersteuning te zwak en zakte de koers keihard naar beneden. 

BTC/USD 1D

Momenteel heeft bitcoin de groene lijn (de ondersteuning) nog niet getest, maar het lijkt erop dat dit wel binnen enkele uren of dagen zal gebeuren. Als we deze beweging binnenkort zien, dan is het cruciaal om boven de groene lijn te blijven. 

Dit is cruciaal, omdat alleen op die manier voorkomen kan worden dat de koers net als de twee keren hiervoor, naar beneden uitbreekt uit het opwaartse kanaal. Blijven we dus boven de ondersteuning, dan is de kans groot dat we opnieuw een beweging zien tot aan de weerstand en dat we er misschien wel doorheen breken wanneer er genoeg kopers zijn. In dat geval kunnen we al snel kijken naar bitcoin met een waarde van 28.600 dollar (28.600 euro). 

Blijft bitcoin echter de structuur herhalen van de twee vergelijkbare situaties dit jaar, dan zal de ondersteuning te zwak blijken en zullen we rode candles zien sluiten onder de ondersteuning. Het is dan is heel aannemelijk dat bitcoin helemaal richting de 13.900 dollar (13.900 euro) zal bewegen. Dit level is namelijk in 2019 en 2020 meerdere malen getest als weerstand en ondersteuning. 

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Piemel wees eerlijk. Daalt weer naar beneden. Koersdoel 0. Niet valse hoop geven dat het naar boven gaat met je smiley

  12 juli 2022
 • @Frank, sorry ik moet échter lachen van jouw mening. Wat doet U hier dan, je zult zien over 10 jaar. Btw woord piemel mooi niveau van jou.

  12 juli 2022
  • om jou even te vervelen. tegenwoordig heb ik ook internet net als jij. dit zegt wel iets over jouw niveau:)

   12 juli 2022
   • Om anderen te vervelen? Get a life.

    12 juli 2022
 • @Frank

  Het woord “piemel”zegt alles over jou niveau en ethos
  Maar maak je dan niet druk man en ga lekker in je achtertuintje genieten van je halve liter Schultenbrau

  Of je nu investeert in aandelen, crypto of iets anders, ieder systeem is gebaseerd op vertrouwen en geduld. Als jij dat niet hebt dan vertrouw jij toch lekker op je bank. Daar heb je het vast veel beter dan in de crypto

  12 juli 2022