Bitcoin analyse: historisch gezien is september een bloedrode maand

Zoals ik in de analyse van dinsdag aangaf, was de kans zeker aanwezig dat bitcoin uit de driehoek naar beneden zou breken. Die avond liet de grafiek inderdaad een aantal rode candles zien en werd deze significante ondersteuning teniet gedaan. 

In deze analyse bespreek ik de weg verder. Bitcoin nam gisteren al iets meer toe in waarde, maar is deze beweging houdbaar? Daarnaast werpen we een blik op de maand september: een historisch bloedrode maand voor bitcoin.

Hoe verder…

Het is tijd voor de 4-uurs grafiek. Zoals je ziet zakte bitcoin twee dagen geleden door de ondersteuning van de driehoek. En zocht toen naar een nieuw level om de neerwaartse beweging een halt toe te roepen. Dit werd gevonden bij de groene box, die in juni van dit jaar een significante ondersteuning liet zien. Na het vinden van deze box, zien we al snel een kleine stijging tot aan de oude ondersteuningslijn van de driehoek. 

BTC/USD 4H

Het is trouwens goed om te weten dat een doorbroken ondersteuningslevel, vaak in een weerstand verandert. Zo zal dat ook het geval zijn bij de groene lijn in de afbeelding. Officieel heeft bitcoin dit level nog niet getest, omdat de lijn zo’n 60 dollar hoger ligt dan het hoogste punt van gisteren.

We zien nu wel dat er een soort van afwijzing plaatsvindt van de bitcoin koers. We zien een aantal rode 4-uurs candles zien. Goed, er zijn twee scenario’s. 

Allereerst kan de groene lijn de koers afwijzen, en beweegt de koers vanaf hier naar beneden. Daarnaast is het mogelijk dat, na weken van behoorlijke daling een mooie stijging voor de boeg ligt. Ik moet wel zeggen dat de huidige economische toestanden, zoals de energieprijzen die de pan uit rijzen, hoogstwaarschijnlijk niet veel ruimte geven voor deze beweging. 

De rode maand september

Vervolgens gaan we het hebben over iets waar je zeker geen conclusies met zekerheid aan kunt verbinden. In de afbeelding hieronder zie je dat september de slechts presterende maand is voor bitcoin, kijkend naar de data sinds 2010. Wanneer je alle maanden bij elkaar optelt, kom je op een gemiddelde van -6%. Oftewel: bitcoin sluit de maand september gemiddeld 6% lager dan augustus. 

YouTube | Benjamin Cowen

We zien dat deze afbeelding al iets verouderd is, omdat de septembermaand nog maar 0,03% in de min staat. Momenteel is dit al opgelopen tot – 3,80%.

Tuurlijk kan bitcoin de maand toch nog groen sluiten. Daarom zei ik dat je hier zeker geen conclusies aan moet verbinden. Maar kijkend naar de data, is de kans groter dat de maand rood zal sluiten. Laten we hopen dat september snel voorbij gaat, want oktober ziet er een heel stuk positiever uit!

Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en heeft een politieke achtergrond. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. De blockchain-technologieën kunnen oplossingen bieden.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.