Bitcoin analyse: is deze opwaartse beweging houdbaar?

Eindelijk is er weer wat volatiliteit op de grafiek van bitcoin. De afgelopen dagen hing de koers tussen cruciale ondersteuninglevels en liet niet veel beweging zien. Vandaag staat de koers echter 5% in het groen, en dat doet hoop herleven in de markt. 

In deze analyse wil ik ingaan op deze opwaartse beweging en welke weerstanden in het vooruitzicht liggen. Daarnaast werpen we een blik op de bearmarkt van 2018. We zien namelijk dat de koers een patroon herhaalt dat we 4 jaar geleden ook zagen. De million dollar question is natuurlijk of de koers dit patroon precies zo blijft herhalen. In dat geval zal dit zeer bearish zijn…

Weerstanden

We pakken de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor één dag. Het eerste wat opvalt is de zijwaartse trend. Elke poging om een opwaartse of neerwaartse trend voort te zetten, is teniet gedaan. De groene box speelt een cruciale rol in het tegenhouden van een grootschalige neerwaartse beweging. De rode aflopende lijn heeft al meerdere malen als weerstand gefunctioneerd. 

Vandaag zien we vanaf de groene box een mooie groene candle richting de rode box. Bitcoin heeft de afgelopen weken behoorlijke moeite gehad om door deze box te bewegen. Eenmaal zagen we de koers uitbreken, maar dit was slechts van korte duur.

Het zou positief zijn wanneer de koers nu doorstoot naar boven. Is de koers boven deze weerstandsbox (rond de 20.300 dollar) en sluiten meerdere 4-uurs candles hierboven, dan komt de rode lijn in beeld. Op dit moment zal de koers deze lijn rond de 21.500 dollar ontmoeten. 

Wanneer de bitcoin koers ook deze weerstand achter zich laat, dan zal dat ongetwijfeld voor een grootschalige opwaartse beweging kunnen zorgen. Denk hierbij allereerst aan de 23.800 dollar. Zijn we echter op dreef, dan zou de 28.500 dollar ook in beeld kunnen komen.  

BTC/USD 1D

Wanneer we groene candles zien op de grafiek is het natuurlijk heel simpel om nu heel bullish te worden. Daarom wil ik je herinneren aan een analyse die ik een aantal weken geleden heb gemaakt. In deze analyse liet ik zien dat de koers een patroon herhaalt van de bearmarkt in 2018. 

BTC/USD 1D

We zien hogere dieptepunten en lagere hoogtepunten op de grafiek. Dit zorgt ervoor dat er een driehoek op de grafiek tevoorschijn komt. In 2018 begon deze vorming van de driehoek met de eerste opwaartse beweging 1. Dit was een stijging van 45%. De opwaartse beweging die we dit jaar bij nummer 1 zagen, was ook van rond de 45%. De tweede opwaartse beweging was ongeveer 20%. En ook dit zien we precies terug in de huidige prijsactie.

Als de koers het patroon volledig blijft herhalen, dan is het slechts een kwestie van tijd voordat bitcoin een uitbraak naar beneden laat zien. Tuurlijk hoeft dit niet precies zo te gaan, maar wees bewust van dit scenario. 


Alexander studeert rechten en heeft een achtergrond in de politiek. Naast zijn interesse in de blockchain technologie, richt hij zich vooral op de koers-technische benadering van cryptomunten. Met name de cyclivorming, die we ook in veel andere aspecten van het leven tegenkomen, zoals oorlog en welvaart, vindt hij uiterst fascinerend.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • ja allemaal prachtig maar vandaag al weer 6,43% in de min……. dus onder de 20.000 euro!!!!

    28 september 2022
  • ja jongen terug naar school. dat is mijn papa advies aan jou. crypto kan het verschil maken flatgeld is dood ik zie het

    28 september 2022