Bitcoin analyse: is dit het begin van een (nieuwe) zijwaartse trend?

De afgelopen dagen doet bitcoin een poging om te herstellen van de bloedrode dagen die we vorige week zagen. Een volledig herstel zal hoogstwaarschijnlijk weken duren, maar toch is het belangrijk om meer informatie te krijgen over de weerstand en ondersteuning op deze levels.

Wat zien we?

Omdat we nog niet veel prijsactie hebben gezien rond deze levels, is er natuurlijk nog niet veel informatie hierover, maar laten we toch een blik werpen op dat kleine beetje informatie dat we al hebben. 

BTC/USD 4H

Zoals je hierboven ziet hebben we een behoorlijke smak naar beneden gemaakt tot aan 17.750 dollar (16.850 euro). Snel daarna herstelde de bitcoin koers met een kleine 20%, en zitten we nu in een kleine opwaartse trend. Allereerst hebben we de groene box als ondersteuning, omdat dit de top was van 2017.

Deze ondersteuning verloren we voor een moment, maar momenteel zitten we gelukkig weer boven deze groene box, en kunnen we dit level weer als ondersteuning gaan gebruiken. Daarnaast zien we ook een kleine weerstand in de rode box, omdat meerdere 4-uurs candles niet door dit level heen kwamen.

Het is heel goed mogelijk dat we de komende dagen zijwaarts gaan. Omdat meestal nadat er een grote stijging of daling heeft plaatsgevonden, de markt wel eens de neiging heeft om een zijwaartse structuur te vormen. Na een aantal dagen of weken beslist de koers dan welke richting deze op wil gaan. 

Zijwaartse trend

De zijwaartse structuur zie je ook terug van mei tot begin juni dit jaar. Bij de groene pijl zien we een behoorlijke daling. Vanaf dat moment bewoog de markt weer iets naar boven en vonden we weerstand in de rode box. Daarna bleven we zo’n 31 dagen tussen de weerstand en ondersteuning bewegen. Deze tijd noemen we ‘beslistijd’, omdat de markt in deze tijd eigenlijk een beslissing maakt welke richting deze op wil gaan. 

BTC/USD 4H

Uitzoomen

Bij een analyse is het altijd ook belangrijk om uit te zoomen. Wanneer je dat doet, krijg je vaak een iets beter beeld over hoe de markt verloopt. Daarom heb ik een grafiek erbij gepakt met wekelijkse candles. Dus elke candle is 1 week. 

We zien twee grote ondersteuningslevels en een behoorlijk groot weerstandlevel op de wekelijkse grafiek. Dus ook hier zitten we op een behoorlijk beslismoment. Zakken we door de ondersteuning van de top van 2017, dan is het heel goed mogelijk dat we richting de 12.000 dollar (11.380 euro) gaan. 

BTC/USDT 1W

Waarom helemaal 12.000 dollar? Dat komt omdat er niet veel ondersteuning te vinden is tussen de top van 2017 en de tweede groene box. Uiteraard zitten op de dagelijkse grafiek wel een aantal levels waar je misschien ondersteuning zou kunnen gaan vinden. Kijk je echter alleen naar de wekelijkse grafiek, dan kom je tot de conclusie dat er een gat zit tussen de eerste en tweede groene box. 

Het is goed mogelijk dat we de top van 2017 als ondersteuning blijven vasthouden. Als dit het geval is, dan kunnen we al snel gaan kijken naar de rode box. Deze weerstand ligt rond de 29.000 dollar (27.500 euro).  

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BTC Direct. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij de Telegraaf, Marketingfacts, Satoshi Radio, Frankwatching en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.