Bitcoin vast in kanaal: wordt het 40.000 euro of 50.000 euro?

Op 5 mei leek bitcoin te beginnen aan een bevrijdende rally, maar nu lijkt de cryptocurrency weer te stuiten op een stevige weerstand. Wat kunnen we nu verwachten van de komende dagen? In deze korte analyse nemen we je mee in onze verwachtingen.

Bitcoin vast in een dalend kanaal

Net zoals de Ever Given vastzat in het Suez-kanaal, heeft ook bitcoin moeite om zich los te weken uit een kanaal. Dat zie je hieronder op de daggrafiek. In de technische analyse spreek je van een kanaal wanneer de prijs beweegt tussen twee evenwijdige trendlijnen.

Bitcoin beweegt nu in een dalend kanaal, achteraf gezien bevindt de koers zich al sinds medio maart in een dalende trend. De middellijn bood in twee gevallen een stevige ondersteuning. Zowel op 26 maart als op 26 april vond de prijs hier steun, voordat bitcoin weer omhoog schoot.

Wat verwachten we van bitcoin?

Op basis van het kanaal schetsen wij onze twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief) .

Bearish
Bitcoin schuurt tegen de bovenste trendlijn, en dit lijkt een pittige weerstand. Lukt het niet om deze lijn te doorbreken? Dan kan de koers terugzakken naar de middellijn van het kanaal, rond 48.000 dollar (39.748 euro).

Blijft bitcoin de bodem vinden op de 26e? Dan heb je hier dus je perfecte koopmoment inclusief datum. Maar dat zou wel heel toevallig zijn šŸ˜‰

In het meest negatieve scenario daalt bitcoin tot aan de onderkant van het kanaal. In dat geval vindtĀ de koers waarschijnlijk ondersteuning rond 40.800 dollar (33.777 euro). Dit komt overeen met de top van bitcoin op 8 januari.

Bullish
Maar wat als het bitcoin wel lukt om uit te breken? Dan kunnen we ons opmaken voor nieuwe koersrecords. Het oude record van bijna 65.000 dollar (53.813 euro) is een mooi doel om in de gaten te houden. Dit kan een sterke psychologische weerstand zijn.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.