Bitcoin analyse: kleine correctie op komst?

Vorige week heeft Bitcoin een mooie stijging gemaakt van 11%. Aan het begin van deze week leek de munt hiermee verder te gaan, maar de huidige weerstand bleek te sterk. Op dit moment zijn er ook andere factoren die wijzen op een kleine correctie. Laten we naar de koersen kijken.

Weerstand te sterk

Om te beginnen pakken we de dagelijkse grafiek van Bitcoin erbij. Hier kunnen we goed zien hoe het vorige hoogtepunt (25.200 dollar) als weerstand fungeerde. Bitcoin probeerde meerdere malen om verder omhoog te gaan, maar het aantal verkopers bleek te groot.

Na drie keer proberen heeft de munt het opgegeven en lijkt het een korte weg naar beneden in te slaan. Dit is op de bovenste grafiek goed te zien door de drie raakpunten met de oranje lijn. We kunnen nog meer signalen zien op de 1-uurs grafiek, want daar is zojuist een belangrijk patroon gebroken (en niet in positieve zin).

Korte termijn daling

Zoals je kan zien in de onderstaande grafiek maakte de 1-uurs grafiek gelijke hoogtes rond de oranje lijn, terwijl het steeds hogere laagtepunten maakte. Dit komt omdat verkopers op één punt blijven verkopen, terwijl kopers juist steeds hoger inkopen. Het patroon wat hieruit voortkomt noemt men ook wel een ascending triangle (opwaartse driehoek).

Dit is meestal een bullish signaal. Want het aantal verkopers neemt af, en als deze helemaal op zijn kan Bitcoin door de weerstand breken. Helaas voor Bitcoiners is dit niet gebeurd en lijkt het tegenovergestelde scenario zich af te spelen.

Het aantal verkopers was te sterk om de koers binnen het patroon te houden, en dit heeft meestal een negatief effect als gevolg. Toch is er nog één positief puntje, maar als deze ook in rook opgaat, zal Bitcoin haast zeker een kleine daling maken.

De verwachting

Zoals je kan zien heeft Bitcoin op deze grafiek nog geen lager laagtepunt gemaakt. De koers zit nog steeds rond hetzelfde level als het vorige laagtepunt. De verwachting is dan ook dat Bitcoin zich gewoon sterk kan houden. Maar als het vorige laagtepunt overschreden wordt, is het haast zeker dat de munt verder daalt.

In het positieve geval herpakt Bitcoin zich nu. In dat geval zou een break van de oranje lijn voor een positief koersverloop kunnen zorgen. Houd daarom vooral het vorige laagtepunt en de oranje lijn in de gaten.

Schrijf ook over crypto

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe content specialist crypto met een vlotte pen en kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.