Bitcoin analyse: kleine daling op komst als deze support verliest

Bitcoin hangt al vier dagen tussen de 46.500 en 47.000 dollar (41.700 en 42.200 euro). De hype neemt een beetje af, en op ingezoomde grafieken zijn lower highs te zien. De koers moet in korte tijd gas bijzetten.

Rood na 8 dagen

Bitcoin maakte gisteren zijn eerste rode candle na acht groene dagen. De prijs ten opzichte van de dag ervoor is niet schokkend. Het is nog steeds een optie om eerst de gele zone te testen. Deze diende voorheen als weerstand, en is dus een logische plek voor huidige support. In dit geval zullen we dus teruggaan naar een koers van 45.800 (41.100 euro) om vervolgens naar de 52.000 dollar – de volgende weerstand – te gaan.

Het is ook mogelijk dat we direct naar de 52.000 bewegen. Op de dagelijkse grafiek lijkt de koers af te zwakken, maar dat hoeft niet te betekenen dat we direct naar 45.800 gaan. Bitcoin hangt juist een beetje vast. Hierdoor kan je weinig toevoegen aan de vorige analyses, maar we kunnen wel inzoomen. Daarom gaan we even kijken naar de uur-grafiek van bitcoin.

Weinig support over

In onderstaande grafiek is te zien dat bitcoin een support geeft gevonden. De koers wordt duidelijk omhoog geduwd wanneer het op deze zone belandt. Echter, de koers maakt elke keer lower highs in deze situatie. Hierdoor wordt de support steeds vaker getest.

Wanneer een koers steeds vaker een support aantikt, betekent dat dat er steeds minder kopers overblijven om de prijs omhoog te drukken. Dit houdt een keertje op wanneer er veel meer verkopers zijn op die prijs. Dit gegeven zegt niet veel goeds op korte termijn, waardoor het iets aannemelijker is dat de koers eerst naar 45.800 gaat, voordat het naar boven beweegt.

Ook andersom

Hetzelfde geldt voor een weerstand; hoe vaker het getest wordt, hoe zwakker deze wordt (door de afname van verkopers op die plek). Dit zagen we gebeuren met bitcoin in de bovenste grafiek. Daar duwde de prijs vaak tegen een weerstand aan van 45.000 (40.400 euro), en een aantal dagen geleden bracht dat ons een prijs van 47.000 dollar.

Het grote plaatje ziet er nog goed uit, maar om de support op de uurgrafiek te houden, moet bitcoin op korte termijn een higher high maken. Dit zou een kleine trendverandering in werking kunnen zetten om meteen naar de 52.000 te gaan. Zo niet, dan is het logischer dat we voor korte tijd even naar beneden gaan.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.