Bitcoin analyse: koers daalde vanochtend naar 69.000 dollar, hoe verder?

Bitcoin is vannacht 3% gedaald in een periode van 6 uur. Hiermee brak de munt uit een positief patroon, waardoor de kans op een verdere daling wellicht groter wordt. Kan Bitcoin nog herstellen? Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Bitcoin 1

Hoe staat BTC ervoor?

We beginnen deze analyse zoals gewoonlijk met een blik op het grote plaatje. Hieronder zien we de wekelijkse grafiek, waar elke candle voor 7 dagen staat. Zo hebben we een goed beeld van de belangrijkste prijslevels die vaak voor koersveranderingen hebben gezorgd.

Deze zijn in de grafiek hierboven weergegeven als rode en groene zone. De groene is niet heel relevant, aangezien de koers hier zeer ver boven beweegt, maar de rode zone daarentegen wel. Dit is de sterkste ondersteuning die BTC op dit moment heeft.

Deze zone heeft ervoor gezorgd dat Bitcoin – na het behalen van zijn all time high – niet verder zakte dan 60.700 dollar. De prijs zit hier inmiddels alweer ver boven, maar het is goed om de rode zone duidelijk te hebben als BTC besluit om verder te dalen. Helaas begint het daar wel op te lijkt, want de munt is uit een belangrijk patroon gevallen dat positief kon zijn voor de koers.

De opwaartse driehoek

Bitcoin maakte namelijk een patroon wat men een ascending triangle noemt (opwaartse driehoek). Dit patroon kenmerkt zich door steeds hogere laagtes, terwijl de munt rond eenzelfde hoogte wordt verkocht. Die kunnen we alleen niet zien op de wekelijkse grafiek, waardoor we ook even een korte blik werpen op de 4-uurs variant.

Als je kijkt naar de grafiek hierboven, kan je wel begrijpen waarom dit patroon zo genoemd wordt. Kopers kopen steeds hoger in, maar verkopers houden de prijs onder een bepaald level. Dit resulteert meestal in een break aan de bovenkant, aangezien het aantal verkooporders opraakt door steeds hogere kopers, maar dit keer verliep het anders.

Hierdoor zweeft Bitcoin op dit moment een beetje in niemandsland – tussen deze driehoek en de rode zone. Het is enigszins logisch dat Bitcoin richting de rode zone zal bewegen, aangezien de munt uit de driehoek is gevallen, maar dat hoeft niet. Het gebeurt vaker dat BTC een patroon of belangrijk level herpakt.

In dit geval lijkt die kans zeker aanwezig, want ondanks dat de munt onder de blauwe trendlijn is gezakt, heeft het nog geen lager laagtepunt gemaakt. Hiermee wil ik zeggen dat de munt nog geen candle onder zijn vorige laagte heeft gesloten. Dit is dan weer zeer positief, want tot dit wel gebeurt, staat de munt er gewoon nog sterk voor.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.