Bitcoin analyse: koers lijkt klaar om uit bearflag te breken

De afgelopen week was voor bitcoin een behoorlijk rode week. De opwaartse beweging die voor veel hoop zorgde, is bijna volledig tenietgedaan. Alle ogen zijn nu gericht op de koersen. Gaat de koers vanaf hier verder de opwaartse beweging voortzetten, of is er toch genoeg reden om meer rode candles te verwachten de komende weken?

Meerdere scenario’s

We pakken de dagelijkse grafiek erbij. Hier heb ik een aantal boxen en lijnen getekend. De onderste box is een ondersteuning die al meerdere keren bewezen heeft sterk te zijn. Daarnaast zien we ook een rode box. Deze rode box was eerst een groene box, maar door de grote rode candle van een paar dagen geleden is de ondersteuning volledig teniet gedaan. Ook zagen we gisteren zelfs dat deze box als weerstand figureert. 

Dan zien we ook twee blauwe lijnen. De bovenste lijn is een weerstandslijn, en de onderste lijn uiteraard een ondersteuningslijn. Deze twee lijnen lopen evenwijdig aan elkaar. Ook zien we steeds hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten. Deze kenmerken laten ons weten dat dit patroon een bearflag is. 

BTC/USD 1D

Goed, wat kunnen we hiermee? Laten we twee scenario’s bespreken. Het eerste scenario is dat de koers een grote bounce naar boven maakt, dat de rode weerstandslijn opnieuw getest wordt en dat bitcoin daarna een beslissing zal maken. Het tweede scenario (voor mij het meest logische scenario) is dat de rode box als weerstand blijft figureren, dat de koers naar beneden uitbreekt uit dit patroon en bitcoin minstens de groene box als ondersteuning gaat testen. 

Waarom is dit voor mij het meest logische scenario? Allereerst omdat de rode box als weerstand lijkt te figureren. Daarnaast omdat de dollar steeds sterker wordt (in eerdere analyses hebben we gezien dat wanneer de dollar sterker wordt, dat bitcoin daalt). En ten derde, omdat bitcoin onder een belangrijke indicator de week heeft gesloten. 

Laten we daar nu vooral op inzoomen. 

200 Weekly MA

Deze indicator heb ik al vele malen besproken, maar deze blijft enorm cruciaal. Ik heb het dan uiteraard over de 200 Weekly MA. De indicator die de afgelopen 200 weekkoersen van bitcoin bij elkaar optelt en het gemiddelde neemt. Hierbij ontstaat een lijn die in de geschiedenis van bitcoin zeer cruciaal is gebleken. 

BTC/USD 1W

Een cruciale ondersteuningslijn hoort deze indicator te zijn, maar in de afgelopen maanden heeft bitcoin niet één, maar wel zes wekelijkse candles onder deze indicator gesloten. Dit is nog nooit eerder in de geschiedenis van bitcoin voorgekomen. Al vier weken was bitcoin boven deze lijn, maar gisteren sloot de wekelijkse candle toch met een goede 1.500 dollar onder deze lijn. Dit indiceert niet veel goeds.

En dat zien we ook gelijk terug in de wekelijkse candle van deze week. De week is net begonnen, maar de wekelijkse candle staat nu al zo’n 2,5% in het rood. Om te zien hoe bitcoin deze week af gaat sluiten, zullen we nog even geduld moeten hebben.

Delen:

Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en is politiek actief op provinciaal niveau. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. Crypto kan verschil maken!

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Onnozelaars

  22 augustus 2022
 • Ja de commentaar van deze crypto trekt op niets! Ik handel dagelijks in crypto en hun grafieken trekken op geen bal! Volg deze posts al maanden en als je volgt wat ze hier schrijven dan was je wel bankroet nu! Hoeveel worden jullie daar betaald om jullie zever van leugens te posten

  23 augustus 2022
 • toon eerlijk antwoord. is het klaar met bitcoin. gwn eerlijk zeggen, niet met grafiekjes en lijntjes komen

  23 augustus 2022
 • Ik heb wel wat commentaar op het artikel van de marketing manager van Bitcoin Direct Toon Schraven!

  Hij schrijft ‘alle ogen zijn nu gericht op de koersen!’ Dan vraag ik mij af wanneer dat niet het geval is! Nodeloze info!

  ‘We pakken de dagelijkse grafiek erbij’ Dat doe je naar mijn idee bijna altijd, of je moet iets willen duiden uit het verleden door er een oudere grafiek bij te pakken!

  Naar mijn idee denkt Toon tevens dat de mensen die zijn artikelen lezen, geen grafieken kunnen lezen! ‘Hier heb ik een aantal boxen en lijnen getekend’ In totaal gebruikt hij meer dan 80 woorden die uitleggen wat er in de grafiek onder deze tekst staat!

  Over wollig taalgebruik gesproken! ‘dat de koers naar beneden uitbreekt uit dit patroon en Bitcoin minstens de groene box als ondersteuning gaat testen. ‘ Wijlen mijn vader had altijd maar een simpel antwoord op dit soort onzinnig geleuter; ‘als de hemel naar beneden komt dan hebben we allemaal een blauwe pet…’

  En als een na laatste, vraag ik mij af hoe vaak je het woord ‘wekelijks’ en ‘week’ in een paar laatste zinnen wilt gebruiken. ‘We zien het terug in de WEKELIJKSE candle van deze WEEK. De WEEK is net begonnen, maar de WEKELIJKSE candle staat nu al 2,5% in het rood’ . Ik vind het onleesbaar en inhoudsloos gereutel!

  ….en de laatste dooddoener ‘Om te zien hoe Bitcoin deze week gaat afsluiten, zullen we nog even geduld moeten hebben! (logisch want het artikel is op maandag 22 augustus geschreven en de week duurt daarna nog vier dagen meneer de marketing manager)

  Paul

  23 augustus 2022

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.