Bitcoin analyse: meer groene candles liggen in het vooruitzicht

Bitcoin nadert cruciale levels. De koers is al sinds de eerste dag van december bezig om de weerstand rond 17.200 dollar te breken, maar tot op heden zonder veel succes. De opwaartse trend is echter nog steeds intact, en dat doet de blik toch naar boven werpen. 

In de analyse van vandaag richten we ons allereerst op de stijging die de Bitcoin koers laat zien de afgelopen weken. De weerstanden die hier een rol in spelen zullen centraal staan. Daarnaast werpen we kort een blik op de correlatie tussen de dollar en Bitcoin, en kijken we of dit ons extra bevestiging kan geven met betrekking tot de voortzetting van de trend. 

De opwaartse trend

Op de grafiek van Bitcoin zien we nog steeds dat de koers steeds hogere dieptepunten laat zien en hogere hoogtepunten. Dit betekent dat de opwaartse trend volledig valide is. Echter kan hier snel verandering in komen. Gisteren leek Bitcoin deze constructie te verliezen, doordat de koers even onder de groene trendlijn kwam. Gelukkig heeft de koers al snel weer deze lijn als ondersteuning heroverd, en blijven eventuele rode candles tot dusver uit.

BTC/USDT 4H

Wel zien we dat de koers van de grootste cryptomunt opnieuw in de rode box terecht is gekomen. Deze box is al weken een behoorlijk blok aan het been voor verdere stijgingen. De weerstand is vaak te groot gebleken, en zakte de koers niet snel daarna weer een paar honderd dollar om vanaf daar opnieuw een poging te doen. 

Lukt het de koers nu wel om door te breken, dan zou dit heel positief kunnen uitpakken. In de grafiek hieronder zie je de rode box, en slechts een paar honderd dollar hoger ligt een prijsniveau dat zeker weerstand zou kunnen bieden. Een veel grotere weerstand ligt rond de 18.650 dollar. Dit is het meest belangrijke weerstandslevel en is slechts 8% verwijderd van de huidige koers. 

BTC/USDT 1D

Correlatie dollar en Bitcoin

Daarnaast is het ook goed om te weten wat de trend is van de dollar index. Zoals ik hier al eerder beschreven heb, is het vaak het geval dat er een correlatie tussen Bitcoin en de dollar is. Neemt de dollar toe in waarde, dan is de kans groot dat Bitcoin ruimte ziet om te stijgen. 

DXY 1W

Zoals je in de grafiek hierboven ziet, heeft de dollar nog net niet een heel belangrijke ondersteuning getest. Het is dus goed mogelijk dat de koers eerst de rode lijn (eerdere weerstand) gaat testen als ondersteuning. Als dit succesvol is, dan kunnen we zeker een stijging verwachten. Zakt de koers echter door deze ondersteuning, dan zal dit heel positief voor Bitcoin uitpakken. 

Ik denk dat de opwaartse trend voor Bitcoin nog niet voorbij is. De weerstand van de rode box is heel vaak getest. Telkens vindt de koers toch weer de kracht om een nieuwe poging te doen. In de komende dagen verwacht ik een uitbraak naar boven, en verwacht ik dat de dollar de rode lijn in de afbeelding hierboven gaat testen als ondersteuning. Dit geeft de ruimte aan Bitcoin om de opwaartse trend voort te zetten. 

Delen:

Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en is politiek actief op provinciaal niveau. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. Crypto kan verschil maken!

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Altijd maar weer het zelfde gelul 😬😬😬

  13 december 2022
 • haha inderdaad, met die lijntjeszever. en volgende week weer een ander lijntje volgens veranderde waarheden. Wat een bullshit

  14 december 2022
 • Ik check dit blog regelmatig voor dit soort duidelijke analyses. Ben er erg blij mee en doe er tijdens het traden mijn voordeel mee, maar laat eigenlijk nooit een reactie achter. Om toch even een tegengeluid te laten horen voor mensen zoals Joop: ga zo door en bedankt voor de inzichten.

  14 december 2022
  • Hoi Debbie,

   Wat goed om te horen dat deze analyses je helpen! Erg fijn om deze kant ook eens in de reacties te zien 😉 Dankjewel!

   Vriendelijke groet,
   Kasper Wienk (en de rest van onze analisten!)

   14 december 2022

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.