Bitcoin analyse: na 300 dagen weer boven de 30.000 dollar

Eindelijk is het zover: na meer dan 300 dagen onder de 30.000 dollar te zijn gebleven, is Bitcoin vandaag doorgestegen en heeft de munt de psychologische grens doorbroken. Een zeer belangrijke beweging die laat zien dat er nog veel kracht zit in de opwaartse beweging.

De Bitcoin-dominantie lijkt ook klaar te staan om verder te stijgen, wat gunstig is voor Bitcoin maar minder gunstig voor altcoins. Dit is heel logisch. Een stijging van de Bitcoin-dominantie betekent namelijk dat een steeds groter deel van de totale marktkapitalisatie in Bitcoin is geïnvesteerd en een steeds kleiner deel in altcoins.

In deze analyse …

…richten we ons op de twee genoemde aspecten. We beginnen met het spraakmakende 30.000 dollar prijsniveau. Nu Bitcoin boven dit niveau wordt verhandeld, rijst de vraag: hoe nu verder? In deze analyse bespreken we de prijsniveaus die de komende dagen van belang zullen zijn.

Ook de grafiek van de dominantie komt aan bod. Hierbij wil ik vooral inzoomen op de weerstandsuitbraak boven de 48%. Dit heeft namelijk gevolgen voor zowel Bitcoin als altcoins.

Een belangrijke mijlpaal voor Bitcoin

Er is geen ontkomen meer aan: Bitcoin heeft de grens van de 30.000 dollar doorbroken, wat zeker een mijlpaal is om te vieren.

Nadat de 28.600 dollar langdurig weerstand bood, is deze eindelijk overwonnen en zien we een grote groene dagcandle sluiten boven deze grens. Met deze doorbraak liggen nieuwe hoogtes in het verschiet.

BTC/USDT 1D

Er is weinig weerstand tussen de huidige koers en de 32.500 dollar. Het is dus niet ondenkbaar dat de koers zich in de komende dagen gestaag richting dit niveau zal bewegen.

Er zijn echter wel zaken die mijn aandacht de komende dagen hebben.

Allereerst is de wekelijkse sluiting cruciaal voor extra bevestiging van de weerstanddoorbraak. De dag is inderdaad boven de 28.600 dollar gesloten, maar de week nog niet. De weeksluiting is dus iets om in de gaten te houden komend weekend.

Stel: de koers gaat wel iets corrigeren, dan is het wel cruciaal om koste wat kost boven de 28.600 dollar te blijven. Een doorbroken weerstand willen we namelijk in een ondersteuning zien veranderen om zo de bullish trend voort te kunnen zetten.

Bitcoin domineert de cryptomarkt steeds meer

Naast de mijlpaal die de Bitcoin koers heeft bereikt, staat de Bitcoin dominantie ook op het punt om een cruciale weerstand te doorbreken.

Het gaat hier niet over een lukrake weerstand. Al bijna twee jaar lang slaagt Bitcoin er niet in om de dominantie te vergroten en de 48% grens te doorbreken, waardoor de grootste cryptomunt er niet in slaagt om de meerderheid van de cryptomarktkapitalisatie in handen te krijgen.

BTC.D 1D

Er lijkt nu echter verandering op komst te zijn, nu de dominantie eindelijk boven de weerstand uitkomt. Deze trend wordt duidelijk weergegeven in de grafiek hierboven, waarbij elke candle een week is. Ook in dit geval willen we de weekcandle zien sluiten boven de weerstand. Dit is rond de 48%.

Als dit gebeurt, dan zal deze doorbraak niet alleen invloed hebben op de Bitcoin-markt, maar ook op andere cryptomunten. Een stijgende dominantie betekent namelijk simpelweg dat er een steeds groter deel van het geld naar Bitcoin gaat in plaats van naar alternatieve munten. Dit maakt Bitcoin een betere investering in die periode.


Alexander studeert rechten en heeft een achtergrond in de politiek. Naast zijn interesse in de blockchain technologie, richt hij zich vooral op de koers-technische benadering van cryptomunten. Met name de cyclivorming, die we ook in veel andere aspecten van het leven tegenkomen, zoals oorlog en welvaart, vindt hij uiterst fascinerend.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Deze gast zei vorige week dat de koers bearish was, 🤡🤡🤡

    11 april 2023