Bitcoin analyse: nog 4.000 dollar te gaan

Het is weer een nieuwe week, wat betekent dat bitcoin ook weer een nieuwe wekelijkse candle heeft gemaakt. Deze is vannacht gesloten op een koers van 23.170 dollar, met een prijs die maar een half procent lager ligt dan vorige week. Wat kunnen we deze week van bitcoin verwachten?

Omdat de bitcoin koers de afgelopen 7 dagen weinig bewoog, is er nauwelijks iets veranderd in vergelijking met de analyse van vorige week. Daarin voorspelden we al dat bitcoin naar de 28.000 dollar zou bewegen als de opwaartse trend doorzette. Hier blikken we op terug en we gaan kijken of die visie inmiddels veranderd is.

De trend is nog steeds opwaarts

Daarvoor gaan we kijken naar de 4-uurs grafiek van bitcoin, waarbij elke candle voor 4 uur staat. Hierin kunnen we korte termijn trends herkennen, zoals deze stijging van hogere hoogtes en hogere laagtes. Deze trend is sinds vorige week nog niet gebroken. Sterker nog: hij zet gestaag door.

De opwaartse trend werd ingezet op het moment dat de koers van bitcoin op een belangrijke prijs terecht kwam: het hoogtepunt van 2017. Deze plek bood support, waarna de munt duizenden dollars omhoog kon bewegen. Het mooiste is dat deze stijging nog niet voorbij is.

Welke weerstand is belangrijk?

De koers van bitcoin beweegt zich – zoals je kan zien door de markeringen – omhoog met hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten. Er zal vast nog wel een dag komen dat bitcoin weer flink gaat dumpen, maar zoals we nu kunnen zien, zal zoiets pas kunnen gebeuren als de koers bij 28.000 dollar komt (of hoger).

Er ligt namelijk geen weerstand tot de blauwe zone in bovenstaande grafiek. Hierdoor kan de koers pas afgewezen worden bij deze zone, of er zelfs doorheen bewegen. Zoals aangegeven aan de linkerkant in de grafiek, biedt de recente geschiedenis van bitcoin niet veel punten waar de prijs normaal om zou keren. Dit kan wel gebeuren als de munt bij de weerstand van 28.000 dollar komt.

De enige manier waarop deze voorspelling in de prullenbak kan, is als bitcoin een nieuw laagtepunt weet te maken. Daarvoor zou de koers lager moeten uitvallen dan de vorige laagte. Dit is op een prijs van 22.400 dollar. Dus wanneer de prijs daaronder komt (en hieronder sluit), is het oppassen geblazen met de bitcoin posities, maar tot die tijd is het aannemelijk dat we nog 4.000 dollar stijgen tot de weerstand (en wellicht nog verder).

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Na jouw laatste analyse, kopieer en plakken heb ik zoals ik zei maar alles verkocht. Wat schetst mijn verbazing. Alles is 15 procent gezakt. Vedankt voor de tip.

  10 augustus 2022
 • Ik weet het niet maar bij mij is er 24000€.
  Gestolen en die ben ik wel kwijt .via Coinbase Ierland LTD. Ik probeer die nog altijd terug te
  Krijgen maar als antwoord ik versta je niet
  Al ook heb ik klacht neergelegd bij de politie
  In Schoten en bij KBC. Maar geen reacties
  Als antwoord wij kunnen u niet helpen
  Mijn vraag wie wel

  10 augustus 2022