Analyse: Bitcoin onderweg naar all time high tegenover roebel

Bitcoin maakte vannacht een stijging van 15% tegenover de dollar. Een stijging die we de afgelopen tijd niet meer zijn gewend. De koers maakt hiermee voor de eerste keer een higher low sinds de daling vanuit de all time high.

Roebel zakt gigantisch

Voordat we naar bitcoin gaan kijken, is het goed om eerst de roebel te bekijken. De Russische roebel heeft het namelijk zwaar te verduren, waardoor de vraag naar bitcoin lijkt toe te nemen. Gisteren daalde de munt met 20% (tegenover de dollar). Het is niet met zekerheid te zeggen, maar het lijkt erop dat Russische inwoners hun geld veilig willen stellen in deze onzekerheden. Een logische vluchthaven is daardoor tether of bitcoin.

RUB/USD 1W

In de bovenstaande grafiek zie je de wekelijkse grafiek van de roebel tegenover de dollar. De koers van 0.0091 was een all time low voor de Russische munt. Dit zorgt natuurlijk voor veel paniek, wat een positief effect kan hebben op de koers van bitcoin.

Bitcoin is meer waard dan de roebel

Als we de roebel met bitcoin vergelijken, zien we dat de koers onderweg is naar een nieuwe all time high. De roebel heeft flink ingeleverd tegenover bitcoin, zo zagen we al in het artikel van vanochtend. Bitcoin is nu officieel meer waard dan de Russische roebel. In onderstaande afbeelding is 3-daagse grafiek van bitcoin tegenover de roebel te zien.

BTC/RUB 3D

Daar is het effect van de oorlog goed te zien. In de rode cirkel is het begin van de oorlog gemarkeerd; het moment waarop bitcoin gigantisch begon te stijgen tegenover de roebel. De koers is nu onderweg naar de all time high van 4.980.000 roebel.

Bitcoin is sterk

Als we naar de grafiek van bitcoin tegenover de dollar kijken, zien we dat bitcoin de eerste higher low maakt sinds de daling. Kopers hebben de prijs op een mooi punt omhoog gedrukt, waardoor het lijkt alsof er een bekend patroon ontstaat; een ascending triangle (opwaartse driehoek).

BTC/USDT 1D

De hoogtepunten van bitcoin worden nu gemaakt op gelijke hoogtes, terwijl er hogere laagtes ontstaan. Dit betekent dat verkopers op dezelfde plek verkopen, maar kopers drukken de prijs steeds hoger.

Een break van de horizontale zone kan naar mijn inziens resulteren in een compleet bullish scenario voor bitcoin. Echter, de prijs kan eerst terug kan zakken naar de blauwe trendlijn, om daar nog een higher low te maken. Wanneer het bovenstaande gebeurt, is dit patroon officiëel bevestigt voor mij en dan zal ik kijken naar nieuwe hoogtes.

Dat bitcoin zich zo sterk bewijst in een rare tijd van onzekerheid is zéér positief voor de koers.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.