Bitcoin analyse: patroon geeft ruimte voor laatste beweging naar beneden

Het is alweer iets meer dan een week geleden dat Bitcoin grote rode candles liet zien op de grafiek. De afgelopen dagen beweegt de koers zijwaarts, waarbij het kiezen van een richting nog is uitgebleven. 

Er wordt echter wel een patroon op de grafiek gevormd dat een toekomstige beweging kan aangeven. In de analyse van vandaag bespreken we de meest voorkomende richting waar een driehoek als deze naar uitbreekt. Daarnaast pakken we de sterkte van de dollar erbij om deze beweging te valideren. Er is namelijk een omgekeerde correlatie tussen de DXY (dollar sterkte) en Bitcoin. Neemt de dollar toe in sterkte, dan is de kans groot dat Bitcoin zwakker voor de dag zal komen. 

Het patroon op de grafiek

Om dit patroon het meest duidelijk te laten zien, pakken we de 4-uurs grafiek erbij. Heel duidelijk zijn de grote rode candles van vorige week zichtbaar. De neerwaartse beweging was groot, maar de prangende vraag is natuurlijk of het hierbij blijft.

Hogere dieptepunten en lagere hoogtepunten zien we vanaf de 15.600 dollar, wat ervoor zorgt dat een duidelijke symmetrische driehoek tevoorschijn komt. Bij deze driehoek is helaas de kans groter dat de koers naar beneden uitbreekt, dan naar boven. 

BTC/USD 4H

Een symmetrische driehoek namelijk wordt vaak geschaard onder de continuation patronen. Dit betekent dat de koers vaak uitbreekt in de trendrichting. In dit geval is Bitcoin tijdens een neerwaartse trend in deze driehoek terechtgekomen. Een uitbraak naar beneden is dus waarschijnlijk.

De uitbraakrichting is echter nooit met volle zekerheid te stellen. Er zijn zeker momenten in de koersgeschiedenis waarbij Bitcoin toch naar boven is uitgebroken. Toch is het belangrijk om te weten dat een uitbraak in de trendrichting heel waarschijnlijk is.

Geeft de dollar ruimte aan Bitcoin voor een daling?

Zoals ik een aantal analyses heb benoemd, reageert Bitcoin vaak op de beweging van de DXY. Wanneer de dollar sterker wordt, dan zakt de Bitcoin koers

Toch is het niet altijd het geval. Als we nu naar de DXY grafiek kijken, dan zien we dat de dollar de afgelopen dagen is afgezwakt, terwijl Bitcoin ook heeft veel heeft ingeleverd. We hebben hier met een uitzonderlijke situatie te maken. In de koersgeschiedenis is het bijna nooit het geval dat beide koersen op hetzelfde moment op zulke schaal dalen. 

DXY 1D

Op dit moment is de koers op de DXY grafiek heel dichtbij een belangrijke ondersteuning. Het is dus goed mogelijk dat de koers een stijging zal laten zien. Zoals we de afgelopen jaren hebben gezien, is dit meestal geen positief teken voor Bitcoin. Een uitbraak naar beneden uit de driehoek is dus zeker goed mogelijk. Stel: de dollar blijft toch afzwakken en verliest de ondersteuning, dan is het onvermijdelijk dat de grootste cryptomunt groen zal laten zien. 

Delen:

Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is politiek actief op provinciaal niveau. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. Crypto kan het verschil maken!

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.