Analyse: Bitcoin gaat als een raket en bereikt bijna 24.000 dollar

Bitcoin gaat als een raket. De cryptocurrency blijft maar stijgen, bitcoin lijkt niet te stoppen. Wat wordt het volgende doel? En komt er een correctie? We duiken snel de grafieken in!

Boven de magische grens van 20.000 dollar

Toen bitcoin eenmaal door 20.000 dollar (16.346 euro) was gebroken, ging het snel. Om tien over half drie gisterenmiddag gebeurde het, en binnen een half uur was de koers alweer met bijna duizend dollar in waarde gestegen. Dat zie je op de vijf minuten-grafiek hieronder.

Maar bij 21.000 dollar (17.1158 euro) stopte het niet, de koers ging in golven omhoog. Het voorlopige hoogste punt aller tijden is 23.777 dollar (19.382 euro), bereikt rond tien voor half elf ‘s ochtends.

Bitcoin breekt uit

Maar waarom ging het zo snel? Eigenlijk begon het al toen bitcoin door de weerstand van 19.500 dollar (15.938 euro) schoot. Die zie je hier op de vier uurs-grafiek hieronder.

Gisteren is de koers uit een oplopende driehoek gebroken. Breekt de koers eenmaal uit zo’n patroon? Dan is het koersdoel zo groot als de ‘opening’ van de driehoek aan de linkerkant. In dit geval betekent dit dat een koers van 24.500 dollar (20.025 euro) zelfs mogelijk is.

Ook doel van Fibonacci

Een andere indicator die naar hetzelfde doel wijst is de reeks van Fibonacci. Hoe werkt deze indicator? Je trekt een lijn van de top van eind 2017 tot aan de bodem van 2018 (grijze lijnen op de grafiek). De verhoudingen die ontstaan tussen deze lijnen geven vaak duidelijke weerstanden en ondersteuningen aan.  Die zie je hier op de weekgrafiek. 

Op de grafiek hierboven is de blauwe lijn een voorbeeld van een sterke ondersteuning. De grijze lijn rond 20.000 dollar (16.346 euro) was een tijdje een sterke weerstand, maar die is gisteren gebroken.

Helemaal bovenaan zie je een groene lijn, dat is het 1.271-niveau van Fibonacci. Dit is een verlengde van de top van 2017. Ga je puur af op Fibonacci, dan is een koers rond 24.300 dollar (19.859 euro) dus het volgende doel.



Er kan ook een correctie komen

Maar wat als de koers daalt? Bitcoin is de afgelopen dagen hard in waarde toegenomen, het is goed mogelijk dat de koers een rustpauze moet inlassen. In dat geval kan de groene lijn op de daggrafiek hieronder steun bieden. Deze groene lijn is het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen dagen, of ook wel de 50-dagen moving average

Deze lijn werkt als een soort magneet in deze bull market. Vaakt dipt de koers even onder de lijn, om dan sterker dan ooit terug te keren. Gebeurt dat deze keer ook? Dan kan het goed dat de prijs even onder de 20.000 dollar (16.346 euro) beweegt, om vervolgens weer te stijgen.

Wat kunnen we van bitcoin verwachten?

Bitcoin beweegt zich in een nog nooit verkend gebied. De koers kan de komende dagen flink fluctueren. Om je op alles voor te bereiden beschrijven we daarom twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief). Je kijkt nog steeds naar de niveau’s van Fibonacci, maar dan op de daggrafiek.

Bullish
Stijgt bitcoin verder? Dan ligt het volgende koersdoel tussen 24.300 dollar (Fibonacci) en 24.500 dollar (koersdoel van de driehoek). In euro’s komt dat neer op een weerstand tussen 19.859 euro en 20.025 euro.

Bearish
Maar wat als bitcoin daalt? In het meest gunstige scenario vindt de koers ondersteuning op 20.000 dollar (16.346 euro), dat is de grijze lijn op de grafiek.

Daalt bitcoin verder? Dan is de blauwe lijn een belangrijke ondersteuning, op 16.214 dollar (13.260 euro). Een flinke sprong omlaag, maar ook in de bull market van 2017 hoorden dalingen van 30 procent er ook bij.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.