Bitcoin analyse Rational Root: de belangrijkste bodemindicatoren

The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve uitgebreide kijk op de koers van bitcoin. Deze editie is anders dan andere keren, aangezien de oorlog veel invloed heeft op de markt.

Oorlog

De oorlog is begonnen en er heerst veel onzekerheid in de markt, dat zien we terug in een flink dalende bitcoin. We kunnen dit nog niet echt een ‘black swan event’ noemen, aangezien het er al weken zat aan te komen. Een black swan is namelijk een onverwachts macro economisch event op de markt, die niemand kon voorspellen. We moeten in de loop van deze dagen zien hoeveel van deze onzekerheid over de afgelopen weken al was ingeprijsd. 

Er zijn veel dingen gebeurd op andere markten. Olie, gas en goud schoten omhoog en de Russiche roebel leverde flink in. Crypto stond ook volledig in het rood. Op dit moment is het vooral goed om te kijken naar een bodemindicator, om een eventuele bodem te voorspellen.

De bodemindicatoren

Deze week maar één chart; de on-chain bottom indicators. Er zijn geen grote veranderingen ten opzichte van vorige weken. Het is dan ook aan te raden om deze eerst te lezen.

De prijs is momenteel gebonden aan de macro-economische omstandigheden – we bevinden ons op onbekend terrein. Alleen de tijd kan uitwijzen welke koers bitcoin zal handhaven.

Wat wel nieuw is: de realized price (groene lijn). Dit is een indicator die de gemiddelde aankoopprijs van alle bitcoin holders weergeeft. Daarover vertellen we meer in de volledige analyse.

Verder lezen?

In de rest van de analyse weergeeft de Root andere koopsignalen met onderbouwing van exclusieve grafieken. Wil jij deze ook zien? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct! Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.

Lees hier!

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.