Bitcoin analyse Rational Root: het nooit eerder gepubliceerde HODL-model

The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve uitgebreide kijk op de koers van bitcoin. Deze week komt The Rational Root met een zéér exclusieve analsye; het HODL-model. Dit is een model wat erop wijst dat bitcoin een historisch buigpunt heeft bereikt. 

Kleine inleidende samenvatting

Er worden in deze analyse wat moeilijke termen gebruikt, maar die worden stuk voor stuk uitgelegd. Tot het volgende tussenkopje volgt een (enigszins moeilijke) samenvatting van het HODL-model:

De illiquid supply (mensen die hun bitcoin niet verplaatsen) wordt groter dan het tempo van de uitgifte van nieuwe bitcoins (mensen die hun nieuwe bitcoin verplaatsen). Toekomstige halvings van bitcoin zullen dit verschil alleen maar vergroten. 

De niet-liquid supply, als percentage van de circulerende bitcoin, zal parabolisch groeien naarmate de digitale schaarste groeit. Als gevolg hiervan zal de illiquid supply tegen 2036 80% van het circulerende aanbod zijn. Laten we verder gaan met de uitleg. 

Wat is de niet-liquid supply? 

Liquidity staat voor de circulerende hoeveelheid bitcoin. Dit kan worden onderverdeeld in drie categorieën: zeer liquid, liquid en niet-liquid supply. Die laatste is het allerbelangrijkste in deze analyse, dus onthoud het goed: niet-liquid supply.

Korte uitleg: ‘niet-liquid supply’ is als iemand meer dan 75% van zijn ontvangen bitcoin in handen houdt. Zeer liquid supply is als iemand minder dan 25% in handen houdt. De liquide voorraad zit daar tussenin.

Niet-liquid supply grafiek

De onderstaande grafiek toont de geschiedenis van de niet-liquid supply en de groei van de circulerende bitcoins, met de nadruk op de gemiddelde bitcoin die per dag is toegevoegd bij elke halving. Lezers van deze artikelen kan het bekend voorkomen, en dat klopt! Want onderstaande grafiek hebben we al eens behandeld.

Sinds de derde halving overtreft de groei van de niet-liquid supply voor het eerst in de geschiedenis van bitcoin de groei van de circulerende supply, met een toevoeging van 1.694 bitcoin per dag, vergeleken met 902 bitcoin per dag. 

De groei van de niet-liquide bitcoin voorraad per dag is met 61,48% versneld na de derde halving, ten opzichte van het tweede halving, waarmee een historische macrotrend van afnemende, positieve groei van de niet-liquid supply wordt omgebogen.

Verder lezen?

In de rest van de analyse legt de Root het HODL-model uit met onderbouwing van exclusieve grafieken (én een prijsvoorspelling voor 2028) Wil jij deze ook zien? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct!

Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.

Lees hier!

Als je wel al een account hebt, kan je inloggen en op het kopje ‘nieuws’ klikken. Daar vind je de laatste exclusieve analyse.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Stop eens met die voorspellingen die kant nog wal raken,gezien eerdere voorspellingen van jullie kant.
    Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg.
    Wat er 2028 gebeurt met crypto,is gezien de gebeurtenissen van de laatste tijd (pandemie en misschien WO 3 )niet te voorspellen.
    Daar ben je echt nog te groen voor achter de oren.

    4 maart 2022

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.