Bitcoin analyse Rational Root: wat zijn goede koopmomenten?

The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve uitgebreide kijk op de koers van bitcoin

Deze week gaan we kijken naar goede koopmomenten. Dit doen we met drie verschillende charts, die allemaal indicatoren zijn voor een goede instap. Om te beginnen halen we de Mayer Multiple erbij. Dit is een off-chain indicator die afgelopen jaren bodems voorspelde.

Mayer Multiple

Deze indicator is ontwikkeld door Trace Mayer, volgens Rational Root een ‘bitcoin OG’. De Mayer is gebaseerd op het gemiddelde van 200 dagen – de 200 Daily MA – gedeeld door de prijs. De 200 Daily MA hebben we nu al vaak behandeld, aangezien dit een belangrijk moving average is binnen bitcoin.

In de onderstaande grafiek zien we dat we in de groene zone zitten, wat in principe een goed macro koopmoment is. In de groene cirkels is te zien dat we hetzelfde niveau aanraakte tijdens de correctie van de 2019 run en tijdens de mini-bear in juli 2021. 

Deze Mayer kan wat dieper, maar dat is alleen echt met een black swan event. Dit zou kunnen gebeuren door de situatie met Oekraïne en Rusland, maar de Root verwacht dat we nu op een van de laagste niveaus zitten. 2.4 is historisch gezien een top en onder de 0.8 of 1 was historisch gezien een super goed koopmoment.

Tijdens de bear markt in 2018 gingen we nog iets lager, hierbij moeten we wel rekening houden dat er hier sprake was van een correctie na een blow-off top (een top met een snelle stijging en een snelle daling). Ook tijdens het ‘c19 black swan event’ (ook wel bekend als de coronacrash van 2020) zakten we nog iets lager. Dit waren in het verleden uitstekende koopmomenten.

Verder lezen?

In de rest van de analyse weergeeft de Root andere koopsignalen met onderbouwing van exclusieve grafieken. Wil jij deze ook zien? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct! Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.

Lees hier!

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Waar slaat deze analyse op?

  18 februari 2022
 • de links van Kasper werken niet: als ik klik op ” lees hier”, kom ik telkens terug op het eerste artikel

  18 februari 2022
   • Wat anoniem bedoeld ervaar ik ook. Ik ben wel degelijk ingelogd, krijg toch het onvolledige Taproot artikel….klik ik vervolgens op Lees verder ‘klik hier’ (nog steeds ingelogd) en verwijzen jullie telkens weer naar hoofdpagina in nieuw tabblad. Zowel via smartphone als desktop dit probleem. In verleden al vaker meegemaakt, heel irritant. Zet gewoon openbaar net als de rest! Indien leesbaar wel fijn artikel 😉

    18 februari 2022