Bitcoin analyse: nog deze week naar 70.000 dollar?

Ben je er klaar voor? Alles lijkt erop dat de laatste fase van de bull markt is aangebroken. Wat kan je verwachten van de lange termijn, en wanneer breekt bitcoin door 70.000 dollar? Laten we snel de grafieken induiken!

Maak je klaar voor de laatste run

Je kijkt hieronder naar de weekgrafiek van de bitcoin koers, vanaf mei vorig jaar. Bitcoin maakte het even spannend, maar afgelopen zondag schoot de koers toch omhoog. Die beweging geeft veel vertrouwen, als we uitgaan van de reeks van Fibonacci. 

In onze analyse van afgelopen vrijdag las je hoe de reeks van Fibonacci je kan helpen bij het bepalen van weerstanden, ondersteuningen en mogelijke toekomstige toppen. De koers bewoog nu één volle week boven de 1.618-Fibonacci lijn, en dat is een gunstig teken.

Herhaalt bitcoin de cyclus van 2013 en 2017? Dan kan de prijs zomaar binnen een paar weken naar de 2.272-Fibonacci lijn schieten. Dit komt neer op 200.000 dollar, of omgerekend ongeveer 175.000 euro.

Hieronder zie je de koersgrafiek van 2017. Toen bitcoin eenmaal een volle week boven de blauwe lijn bewoog, was het slechts een kwestie van tijd voordat de groene lijn werd bereikt.

Het verkopen is begonnen (en waarom dat een goed teken is)

Het mooie van bitcoin is dat je jezelf niet hoeft blind te staren op de koersgrafieken. Je kan namelijk ook gebruik maken van de blockchain, het openbare transactie-grootboek van bitcoin. Vaak haal je daar waardevolle informatie uit.

Zo blijkt bijvoorbeeld dat lange-termijninvesteerders nu relatief meer bitcoin beginnen te verkopen dan te kopen. Dat zie je op de grafiek hieronder aan de rode balkjes. En hoewel het tegenstrijdig klinkt, is dit juist een positief teken.

Dit type investeerders verkoopt namelijk juist wanneer de markt sterk is en de koersen stijgen. En wanneer de koersen dalen, dan kopen zij juist. Dat zie je ook goed terug op de grafiek hieronder. Dat de balkjes nu rood kleuren kan daarom betekenen dat de laatste fase van de bull market is aangebroken, waarbij we nog één grote run omhoog zien.

Wat verwachten we van de komende dagen?

De lange termijn van bitcoin ziet er dus goed uit. Maar wat kan je verwachten van de komende dagen? Dat zie je hieronder op de vieruursgrafiek van bitcoin, die de koers vanaf oktober toont.

Sinds halverwege oktober wordt bitcoin ondersteund door de zwarte stijgende trendlijn. De koers lijkt nu gevangen tussen drie belangrijke niveau’s. Op basis van die trendlijn en deze drie niveau’s schetsen we onze scenario’s voor de korte termijn.

Bullish
Bitcoin vond vorige week ondersteuning op de oranje balk rond 64.000 dollar, wat omgerekend neerkomt op 55.900 euro.  Lukt het om deze stijging door te zetten? Dan is de volgende weerstand de groene balk rond 67.000 dollar, omgerekend 58.500 euro.

Schiet bitcoin daar ook met overtuiging doorheen, dan bevindt bitcoin zich al snel in price discovery. Of in normaal Nederlands: op ontdekkingsreis naar nieuwe koersrecords. Zal bitcoin deze week door 70.000 dollar (61.150 euro) breken?

Bearish
De oranje ondersteuning valt samen met de zwarte stijgende trendlijn. Wat als bitcoin daar doorheen zakt? In dat geval richten we onze ogen op de rode balk rond 60.500 dollar. Dit komt neer op 52.800 euro. Dit bleek in de afgelopen maand een sterke steun te zijn.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Conclusie: Nee

  15 november 2021
 • Wa ne moonboy… echt waar mense pipos zoals dees ni volgen uiteindelijk gaat de prijs toch zijn doel halen. Price prediction is an illusion. And i dont catch ghosts

  15 november 2021
 • Ik lag me elke keer krom om al die analyses. En het blijkt altijd weer gepraat achteraf. Best vermakelijk maar op deze manier kan ik ook een blog onderhouden. Steunlijnen hier…fibonacci daar. Als dat het ei van columbus zou zijn waren we allemaal allang schatrijk. En als we de voorspellingen van Nostradamus mochten geloven waren we allemaal allang dood.

  15 november 2021
 • Jou mama…
  Voor je commentaar geeft over iets waar je niets van snapt, zou je beter deftig betaal leren schrijven…

  Ik HOLD al bijna 2 jaar en de € 6.000 die ik toen investeerde heeft me intussen geen windeieren gelegd… Ik HOLD nog even door ?

  15 november 2021
 • Beste Frank, niks aantrekken van al die idiote reacties hier, doe zo verder!

  16 november 2021

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.