Bitcoin analyse: tijd voor een stijging richting de 30.000 dollar
Het lijkt een kwestie van tijd te zijn voordat Bitcoin, de grootste cryptomunt, weer boven de 30.000 dollar verhandelt wordt. De koers beweegt namelijk in een falling wedge: een bullish patroon die de koers een stuk hoger kan brengen. Dit is het onderwerp waar ik in deze analyse mee begin. Daarnaast werpen we ook een blik op de dominantiegrafiek van de stablecoin USDT. Deze grafiek heeft een duidelijke correlatie met Bitcoin, wat waardevolle inzichten oplevert voor de toekomst.
Dit is waarom de koers kan stijgen
Laten we de analyse beginnen met het een positieve ontwikkeling die deze week heeft plaatsgevonden. Zoals u kunt lezen in de Cardano analyse van vanochtend, heeft de S&P 500 de maand zeer positief afgesloten. Dit is niet alleen gunstig voor cryptomunten zoals Cardano, maar ook voor de gehele cryptomarkt. We zien namelijk vaak dat de koersen de trend van de index volgen.
De afgelopen dagen zag de Bitcoin grafiek er allesbehalve positief uit, zoals je in mijn eerdere analyses hebt kunnen lezen. Nu de genoemde index echter een sterk bullish signaal vertoont, durf ik voorzichtig optimistisch te worden. Dit brengt me bij het volgende patroon: de falling wedge.
De falling wedge is een patroon dat ontstaat door een steunlijn en een weerstandslijn, waardoor de koers steeds meer samengedrukt wordt. Dit leidt tot een uitbraak, en bij de falling wedge is deze uitbraak meestal naar boven toe.
Bij dit patroon hoort ook een koersdoel. Voor de falling wedge kan dit worden berekend door de afstand te meten tussen de eerste keer dat de koers de steun- en weerstandslijn raakt. In dit geval komt dit neer op ongeveer 30.500 dollar.
Een bevestiging van het bullish scenario
Ondanks dat het misschien vreemd klinkt dat er een correlatie bestaat tussen Bitcoin en de dominantie van USDT (Tether), is dit inderdaad het geval. En eigenlijk is dit best logisch.
De grafiek van USDT.d laat zien welk percentage van het totale cryptogeld in de stablecoin Tether zit. Met andere woorden, het geeft aan hoe groot het marktaandeel van USDT is. Dit marktaandeel neemt toe wanneer er meer geld naar de stablecoin stroomt en neemt af wanneer er minder geld naartoe gaat.
Simpel gezegd, wanneer cryptomunten worden verkocht, komt er vaak meer geld in de stablecoin terecht. Investeerders ruilen hun crypto namelijk vaak in voor de stablecoin wanneer ze verkopen, omdat deze altijd dezelfde waarde behoudt. En als ze een goed inkoopmoment zien, dan wisselen ze de USDT weer in voor crypto. Dit zorgt ervoor dat de dominantie afneemt.
Zoals we kunnen zien, lijkt de dominantie van USDT een top te hebben bereikt en de neerwaartse weg te willen vervolgen. Als dit daadwerkelijk gebeurt, betekent dit dat er steeds minder geld in de stablecoin zal komen. Dit betekent dat cryptomunten een groter marktaandeel zullen hebben, wat alleen kan gebeuren als er meer geld richting crypto stroomt. Een bullish signaal!
Mocht de uitbraak naar beneden inderdaad plaatsvinden, dan kan een Bitcoin boven de 30.000 dollar zelfs een koopje zijn …