Eind 2020 stijgt bitcoin naar minimaal 13.700 dollar

Bitcoin heeft dit weekend de smaak weer te pakken, sinds het dieptepunt afgelopen vrijdag is de waarde van ‘s werelds eerste cryptomunt met ruim 3 procent gestegen. Wat kunnen we nog meer van bitcoin verwachten? We duiken snel de grafieken in!

Bitcoin op weg om weerstand op korte termijn te doorbreken

We beginnen bij de uurgrafiek van bitcoin. Op dit moment is de prijs op weg naar de weerstand van 10.800 dollar (9.204 euro), dat is de oranje balk die je hieronder ziet. De bitcoin koers bevindt zich in een stijgend kanaal, de prijs beweegt zich namelijk tussen twee stijgende trendlijnen. Houdt dit kanaal stand? Dan kan het goed zijn dat bitcoin binnenkort breekt met de oranje weerstand.

Bitcoin kan eind oktober uitbreken

We zoomen wat uit op de grafiek, je kijkt nu naar de dagkoers van bitcoin. Zoals je in onze eerdere analyses las, kan de geschiedenis zich opnieuw herhalen. Eerder brak bitcoin al eens uit de zwarte driehoek, de koers kwam toen zelfs even boven 12.000 dollar (10.222 euro) uit. Breekt bitcoin nu ook uit de blauwe driehoek? Dan wordt het koersdoel 13.700 dollar (11.671 euro), de groene pijl op de grafiek hieronder.

Bitcoin gaat knallend het nieuwe jaar in

Je kijkt hieronder naar de weekgrafiek van bitcoin. Een andere analist verwacht dat bitcoin pas eind dit jaar een grote beweging kan maken. Analist Wolf deelt op Twitter dat bitcoin op dit moment de 21-weken moving average beweegt. Daarmee wordt het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 21 weken bedoelt. Op de grafiek hieronder is de blauwe golvende lijn de 21-weken moving average.

Bitcoin kan voor de derde keer uitbreken. Klik op de grafiek om deze te vergroten.

Volgens Wolf is er nu sprake van re-accumulatie. Investeerders blijven bitcoin kopen terwijl de koers zijwaarts beweegt. Aan het einde van de re-accumulatie periode vliegt de koers omhoog. Dit is tweemaal eerder voorgekomen in de geschiedenis van bitcoin, dat moment geven we aan met de zwarte pijlen op de grafiek hierboven.

Het is niet duidelijk hoe lang de re-accumulatie deze keer duurt. Maar duurt het ongeveer even lang als de vorige twee keer, dan kan bitcoin aan het eind van dit jaar definitief uitbreken. Op de grafiek hieronder hebben we wat ingezoomd, waardoor je het beter kan zien.

Onze verwachting van bitcoin voor de komende dagen

Maar goed, dat is voor de langere termijn. Wat kunnen we de komende dagen van bitcoin verwachten? We beschrijven twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief). Je kijkt hieronder naar de vier uurs-grafiek van bitcoin.

Bullish
Bitcoin heeft de weg omhoog weer gevonden. De eerste weerstand zien we op 10.942 dollar (9.320 euro), de dunne groene lijn op de grafiek. Lukt het bitcoin om verder te stijgen, dan is 11.200 dollar (9.538 euro) de volgende weerstand.

In het laatste geval is de koers ook uit de driehoek gebroken, en kan de prijs op langere termijn naar 13.700 dollar (11.671 euro) gaan. Maar voor de komende dagen is dat waarschijnlijk te hoog gegrepen.

Bearish
Maar wat als de koers zakt? Dan vindt bitcoin waarschijnlijk eerst ondersteuning op 10.400 dollar (8.858 euro), de oranje lijn op de grafiek. Dit valt ook samen met de onderkant van de driehoek.

Blijft de koers dalen, dan kan 10.000 dollar (8.517 euro) nog altijd als vangnet dienen. Dit is voor veel investeerders een sterke psychologische grens.

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Waar haalt ge die ijle toch altijd ? Kom toch eens af met feiten ipv elke keer af te gaan op alleen maar speculaties dmv ‘technische analyses. Ik zie en lees de laatste tijd alleen maar vlaggetjes. Precies of dit het enige waar is wat mensen begrijpen. Enerzijds bestaan er meer analyse tools en anderzijds moet je eens wat dieper graven ipv zulke goedkope analyses te posten.
    Als de Bitcoin stijgt is het voorlopig alleen maar omdat goedgelovigen of mensen die het graag willen hierin gaan geloven wat em omhoog pompt om daarna weer te dalen als de hype voorbij is.

    Laat hem nu toch in godsnaam natuurlijk stijgen !!!

    7 oktober 2020