Bitcoin analyse: waar ligt de bodem?

Gisteren sloot Bitcoin de maandcandle 3% in de min, en dat is kenmerkend voor de tijd waar we ons in bevinden. Zoals eerder benoemd in analyses, bevindt Bitcoin zich in een pre-halving jaar, en dat betekent, als geschiedenis enige indicator is, dat het tweede halfjaar van dat jaar veel bearish beweging kent. Dit zien we terug in 2011 en 2019. Zal dit halfjaar precies op deze manier uitspelen?

Vandaag richten we ons voornamelijk op de ondersteuningen die Bitcoin tegenkomt tijdens de neerwaartse beweging. De koers is vandaag verder naar beneden bewogen, en dat zorgt ervoor dat deze steunen steeds dichterbij komen. Belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn.

Daarnaast bespreken we de Bitcoin-dominantie, die nog steeds een in opwaartse trend beweegt en dat heeft invloed op de prestaties van altcoins. Zolang de dominantie boven de 47,50% blijft, is het kopen van altcoins zeer riskant. Wanneer de koers echter deze steun verliest, is een altseason onvermijdelijk.

Deze prijsniveaus kunnen de neerwaartse trend een halt roepen

Op de grafiek hieronder zie je de koers van Bitcoin en de Bull Market Support Band (BMSB). Zoals ik vorige week ook benoemde, geeft deze indicator veel steun aan de koers. Het verlies van deze indicator op de weekgrafiek, betekent namelijk dat de bulltrend geïnvalideerd is, en een bearish periode aanbreekt. De Bitcoin koers komt nu angstvallig dichtbij deze BMSB.

Nog een paar honderd dollar lager richting de 28.500 dollar, en de koers test de indicator. Hierdoor wordt dit het koersdoel van deze neerwaartse trend. Niet alleen komt de koers hier de indicator tegen, maar ook is dit een belangrijk prijsniveau als je kijkt naar de prijsactie in maart-juni.

Als deze steun op de korte termijn verloren gaat, kan Bitcoin op de daggrafiek een belangrijke trendlijn testen, die 500 dollar lager ligt, namelijk op de 28.000 dollar.

Het is belangrijk om op te merken dat de koers op de lagere tijdframes aanzienlijk kan fluctueren, en het kan zelfs tijdelijk onder de Bull Market Support Band zakken. Als de koers hier op een dagelijkse basis onder sluit, is er nog geen reden tot grote zorg. Daarom bespreek ik ook de steun van de trendlijn op de bovengenoemde grafiek.

Het is goed mogelijk dat de koers op de daggrafiek iets verder daalt en deze trendlijn test. Echter, het is van cruciaal belang dat de uiteindelijke weeksluiting boven de BMSB gebeurt. Dit is cruciaal, omdat hiermee de bulltrend intact blijft.

BTC-dominantie blijft sterk

Hoewel het minder leuk is voor de altcoins-fanatiekelingen, moeten we erkennen dat de Bitcoin-dominantie er nog steeds sterk uitziet. De koers bevindt zich boven de belangrijke ondersteuning en het lijkt slechts even af te koelen voordat het weer verder stijgt. Een test van de ondersteuning is hierbij zeer waarschijnlijk, zoals aangegeven door de zwarte pijl op de onderstaande grafiek.

Zolang we weekcandles blijven sluiten boven de ondersteuning, is het slechts een kwestie van tijd voordat de dominantie weer boven de 50% staat. Bij een opwaartse beweging verwacht ik dat de koers een top vormt rond de 57%. Vanaf dat moment kunnen altcoins in dominantie groeien.


Alexander studeert rechten en heeft een achtergrond in de politiek. Naast zijn interesse in de blockchain technologie, richt hij zich vooral op de koers-technische benadering van cryptomunten. Met name de cyclivorming, die we ook in veel andere aspecten van het leven tegenkomen, zoals oorlog en welvaart, vindt hij uiterst fascinerend.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.