Bitcoin analyse: wat kunnen we verwachten na de dip vannacht

Bitcoin daalde vannacht 5%, tot een prijs van ongeveer 44.800. In de analyse van gisteren sprak ik al over deze eventuele dip naar deze koers. Wat kunnen we nu verwachten?

De schade van vannacht

De koers van bitcoin zit nu op een cruciale plek. Zoals we kunnen zien in onderstaande grafiek, is de prijs teruggekomen op de gele zone. Deze diende eerst als weerstand, maar het kan nu als support functioneren. Wanneer de koers hier houdt, is dat een positief teken voor de komende dagen. Anderzijds moeten we oppassen.

Het is noodzaak dat de koers hier support gaat vinden. In dat geval heeft bitcoin een higher high gemaakt, en een lower low zou een positieve trendverandering in gang zetten. Als deze zone houdt, is de eerstvolgende weerstand nog steeds 52.000 dollar. Als het breekt verliest bitcoin flink wat veroverd gebied.

Eindelijk positief

De koers zit al bijna twee maanden rond dezelfde zone en deze uitbraak bracht schot in de zaak. Het zou erg jammer zijn als de prijs weer onder de zone valt, aangezien deze positieve beweging dan een fake-out kan zijn (waarbij de prijs een schijnbeweging maakt). Dit is een bearish teken.

Als dit een fake-out zou zijn, moet de koers nog steeds een hoger laagtepunt zetten. Als bitcoin namelijk lager gaat dan het vorige laagtepunt, kan de prijs verder terugzakken. Bitcoin kan dan een higher low maken – aangezien de vorige low rond 37.000 dollar zit – waardoor we toch nog een beetje bullish kunnen zijn. Maar het liefste moet deze zone als support dienen, om meteen naar boven te gaan.

Vooralsnog is er niks aan de hand, maar het is belangrijk dat de koers boven de gele zone blijft. Op deze manier wordt hier een support gezet waar we de volgende keer ook op kunnen rekenen. Op dit moment is het afwachten of er een support/resistance-flip zou komen – waarbij de voorgaande resistance als support zal dienen. Dit is een bullish signaal waardoor in dit geval de weg naar 52.000 dollar vrijgemaakt wordt.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Geef dan ook even aan wat de reden is van deze pullback, want er is duidelijk een oorzaak.

  Een nieuw wetsvoorstel werd zojuist door de Europese ECON commissie aangenomen. In deze wet staan meerdere rode vlaggen, zoals in dit artikel werd beschreven. Het kan betekenen dat alle crypto-transacties naar zogenaamde unhosted of privé wallets vastgelegd en gemeld moeten worden, en wellicht zelfs niet alleen die boven €1.000. Het kan ook betekenen dat exchanges je geen transacties meer naar deze wallets laten uitvoeren.

  1 april 2022
   • Er is weer sprake van een nieuwe verhoging van de rente in USA door FED.

    Hoe kijk jij hier tegenaan?

    Jan Frans Peters

    1 april 2022