Bitcoin analyse: wat kunnen we verwachten na de nieuwe wekelijkse candle?

Het is weer maandag, wat betekent dat Bitcoin weer een nieuwe wekelijkse candle heeft gemaakt. In deze analyse gaan we kijken wat dit betekent voor de rest van het koersverloop. Is er iets veranderd in vergelijking met de vorige week, of blijft Bitcoin in gevaarlijk vaarwater?

Bijna onveranderde wekelijkse candle

Om dit te analyseren, pakken we de wekelijkse grafiek van de cryptokoning erbij. Hierbij staat elke candle voor 7 dagen, en zoals we kunnen zien heeft de koers van Bitcoin nauwelijks tot geen verschil getoond in vergelijking met de sluitingsprijs van de week ervoor.

Afgelopen week bewoog Bitcoin tussen 15.800 en 17.200 dollar. Dit is niet zo veel als dat we van de marktleider bekend zijn. Normaal kan de koers alle kanten opvliegen – zoals de week daarvoor – waar de koers met bijna 22% naar beneden bewoog. Je kunt wel zeggen dat Bitcoin afgelopen week erg ‘saai’ was.

Zoals je kan zien in de bovenstaande grafiek, heeft de afgelopen wekelijkse candle ook geen andere zones verloren of overwonnen. Op dit moment zit de koers tussen twee levels van 18.000 en 12.000 dollar. Het is alleen de de vraag welke kant de munt zal kiezen.

Ondanks dat de prijs erg zicht bij de middelste zone (18.000) zit, is het nog steeds aannemelijker dat de koers verder zal zakken. De middelste zone was eerst een ondersteuning, maar omdat de koers daar doorheen is gezakt, fungeert deze zone nu als weerstand.

Angst redelijk hoog

Er is dus nauwelijks iets veranderd in vergelijking met vorige week. Daarom is het goed om het marktsentiment eens onder de loep te nemen. In de onderstaande afbeelding zien we de Fear & Greed index, die ons daar meer over kan vertellen. Deze indicator pakt meerdere factoren bij elkaar, om te bepalen of er meer hebberigheid of angst heerst.

Bron: alternative.me

In dit geval betekent een cijfer van 100 dat er maximale hebberigheid is, en een cijfer van 0 dat er veel angst heerst. De afgelopen weken beweegt dit cijfer tussen de 20 en de 40, wat duidt op een angstig sentiment. Investeerders zijn op deze momenten veelal twijfelachtig om in te stappen.

Het komt echter vaak voor dat een hoge angst meestal gepaard gaat met een bodem. Dit hoeft dit keer niet zo te zijn, en we hebben ook lagere levels gekend dan de 20. Maar het is goed om te beseffen dat Warren Buffet – een van ‘s werelds bekendste investeerders – het volgende zei: “je moet angstig zijn als anderen hebzuchtig zijn, en hebzuchtig als anderen angstig zijn.” Wie weet heeft hij in dit geval ook weer gelijk.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.