Bitcoin analyse: wekelijkse candle sluit groen, hoe verder?

Bitcoin doet niet veel, terwijl veel altcoins in het rood staan. Aan het begin van de week kunnen we de wekelijkse candle weer analyseren. Deze sluit deze keer in een mooiere kleur dan vorige week.

De wekelijkse candles hebben afgelopen twee weken onder de grote support van 40.000 dollar (35.800 euro) gesloten. De prijs kwam hierbij twee keer bij een plek waar de prijs voorheen consolideerde (zijwaarts bewoog). De oranje lijn geeft de plek aan waar de koers logischerwijs vanaf zou bewegen. Normaal komt er na zo’n consolidatie een grote beweging omhoog of omlaag. Omdat bitcoin in juli vanuit die consolidatie omhoog schoot, zou dat nu ook kunnen gebeuren. De prijs wist afgelopen week te sluiten met een slordige hammer.

Hammer

Een hammer is een candle die eruit ziet als een hamer; de naam zegt het al. Waarom dit een slordige variant is, is omdat de wick (uisteeksel) niet heel erg lang is in vergelijking met de body (het dikke gedeelte) van de candle. Dit is dus niet zo sterk om meteen van een trendverandering te kunnen spreken. Ondanks de slordigheid betekent dit dat genoeg investeerders de daling opkochten om de prijs terug omhoog te duwen, maar dat de kracht hiervan niet mega sterk is.

De onderste gele support zone rond 30.000 dollar (26.800 euro) nog niet is aangeraakt. Het is nog steeds geen tijd om te juichen, aangezien de prijs tussen twee grote supports zweeft. Deze week kan een hoop gebeuren. Morgen is het 1 februari; de dag dat de maandelijkse candle sluit. Deze kan ons wellicht wat meer vertellen.

In bovenstaande grafiek zien we dat de maandelijkse candle tot nu toe nog geen lager laagtepunt maakt. De prijs is wel onder de bovenste gele support zone gesloten, waar de candle van vorige maand support vond. Maar voor nu is het onzeker wat de koers gaat doen . Deze candle sluit niet bepaald positief.

Belangrijke levels deze maand

Om wat meer te kunnen zeggen, zal afhangen van deze maand. Weet de prijs boven de 40.000 dollar te sluiten, dan is dit zeer bullish, en kunnen we weer kijken naar nieuwere hoogtes. Maar dat is wel iets te optimistisch, aangezien we nog steeds niet in de buurt zijn geweest van de vorige grote support op 30.000 dollar. Wanneer de prijs daar in de buurt komt, zullen we dat tegen die tijd analyseren.

Vooralsnog is het goed om niet te veel risico te nemen in zo’n onzekere tijd. Kijkende naar de bitcoin dominantie, is het vooral oppassen geblazen met altcoins.

Dominantie

De bitcoin dominantie, die we vorige week besproken, is nog steeds aan het stijgen. Bitcoin dominantie laat zien welk deel van de cryptomarkt uit bitcoin bestaat. Dit is een teken om op te passen met altcoins, aangezien het percentage altcoins krimpt ten opzichte van bitcoin.

De vorige keren dat de dominantie de onderste gele zone bereikte, steeg de prijs nog verder dan dit. Het zou niet gek zijn als het percentage weer de 47% zal opzoeken.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.