Bitcoin bereikt all-time high van 66.000 dollar, hoogste punt sinds 14 april

Voor het eerst sinds 14 april bereikt bitcoin een nieuw record. Rond kwart voor vier schoot ‘s werelds eerste cryptocurrency naar 66.000 dollar, omgerekend 56.000 euro. In euro’s werd het hoogtepunt afgelopen nacht gehaald, maar nu is ook de dollar aan de beurt.

Vuurwerk tijdens laatste kwartaal

Hieronder zie je de bitcoin koers, uitgedrukt in Amerikaanse dollars. De groene lijn stelt de vorige all-time high voor, die van woensdag 14 april. Op die dag ging cryptocurrency exchange Coinbase naar de beurs, het optimisme was hoog.

Optimisme rondom Bitcoin ETF

Deze week werd voor het eerst in Amerika een bitcoin ETF gelanceerd. In aanloop naar de lancering steeg de koers al flink. De koers bereikte in april al een mooi hoogtepunt, maar vanaf dat moment ging het bergafwaarts. De munt bereikte het laagste punt op 20 juli, toen werd bitcoin verhandeld net onder de 30.000 dollar verhandeld.

In die maanden volgde het negatieve nieuws in een stroomversnelling. Tesla kondigde aan te stoppen met het accepteren van bitcoin als betaalmiddel, en China verbood het minen van bitcoin in het land.

Maar bitcoin herstelde zich sterk. Bitcoin miners vonden hun weg naar andere continenten, zoals Europa en Noord-Amerika. Ook het nieuws dat El Salvador bitcoin omarmt als wettig betaalmiddel en de eerste Bitcoin Futures ETF geeft de koers een zetje.

Dit gaat niet per se om de ETF, dat is korte termijn. Het grotere plaatje is dat de Amerikaanse financiële waakhond een bitcoin product heeft goedgekeurd.

Op naar nieuwe hoogtepunten

Kan bitcoin dit jaar nog 100.000 dollar bereiken? Wel als het aan analist PlanB ligt. Zijn ‘worse case’ scenario gaat uit van 135.000 dollar in december. Omgerekend gaat het om 115.000 euro.

Ondanks de stijgende koersen zijn lange-termijninvesteerders nog niet bereid te verkopen. Volgens on-chain analist Willy Woo kan de bitcoin koers de komende maanden daarom nog verder omhoog gaan. De laatste maanden van 2021 worden interessant om in de gaten te houden!


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.