Bitcoin breekt all-time high na publicatie hoogste inflatiecijfer Amerika sinds 1990

Dat ging hard! In nauwelijks een half uur schoot bitcoin met ruim 4% omhoog, om een nieuw record te bereiken. Daarmee is het oude record van gisteren alweer gesneuveld. Bitcoin lijkt nu op weg naar 70.000 dollar, omgerekend 60.600 euro.

Wat is er aan de hand?

De inflatiecijfers van oktober in de Verenigde Staten zijn gedeeld, en deze zijn allesbehalve rooskleurig. De stijging is maar liefst 6,2% vergeleken met oktober 2020. Dit is de grootste stijging sinds december 1990.

De inflatie was vooral te merken aan de pomp en in de supermarkt. Ook de energieprijzen rijzen de pan uit. Dat blijkt uit cijfers gedeeld door CNBC.

Geldpers blijft ronken

De reguliere media zullen wijzen op tekorten, problemen in de toeleveringsketens, corona, en nog meer redenen om maar niet te hoeven beginnen over de geldpers die maximaal aanstaat.

Er zijn natuurlijk meer factoren, maar de belangrijkste is dat er gewoon heel veel geld aanwezig is. Het is nu aan iedereen om zich te wapenen tegen inflatie.

Als de koersstijging van nu een indicatie is, dan lijken veel investeerders te kiezen voor bitcoin als hedge tegen inflatie. Miljardair Carl Icahn heeft ons hier al voor gewaarschuwd. De investeerder is van mening dat bitcoin het beste wapen tegen de bijbehorende inflatie is:

‘Op de lange termijn gaan we zeker de muur raken. Ik denk echt dat er een crisis zal komen zoals we er nu voor staan, de manier waarop we geld drukken, de manier waarop we de inflatie ingaan. Als je om je heen kijkt, zie je inflatie om je heen en ik weet niet hoe je daar op de lange termijn mee omgaat.’

Hoe bitcoin reageert op het nieuws? Kijk hieronder maar.

Bitcoin reageert

Op de koersgrafiek hierboven, gedeeld door een Twitteraar, zie je hoe snel bitcoin reageerde op het nieuws. Direct na het delen van dit percentage door Bloomberg Markets veerde de bitcoin koers omhoog. Op het moment van schrijven staat de teller inmiddels op 69.000 dollar. Dat komt neer op 59.600 euro.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Mooi Man BTC laat maar komen er kan nog veel meer bij!

    10 november 2021