Aantal bitcoin pinautomaten in 2019 met 56 procent toegenomen

Het afgelopen jaar was een goed jaar voor bitcoin op allerlei fronten. Volgens data van CoinATMRadar is het aantal bitcoin pinautomaten in 2019 met 56 procent toegenomen. Op 1 januari 2020 zijn er maar liefst 6.386 bitcoin pinautomaten (of ATM’s). Dat zijn er ruim tweeduizend meer dan op 1 januari 2019, toen waren er nog maar 4.101.

CoinATMRadar houdt overigens ook bij wanneer bitcoin pinautomaten buiten dienst raken. De cijfers laten dus alleen actieve automaten zien.

 

 

Cijfers van CoinATMRadar: https://coinatmradar.com/charts/growth/

Bitcoin pinautomaten?

De makkelijkste manier om bitcoin te kopen is bij een bitcoin broker of bij een cryptocurrency exchange. Maar er bestaan ook fysieke pinautomaten waarbij je bitcoin kan ‘pinnen’.  Je gebruikt dan contant geld of je pinpas om bitcoin over te maken naar je wallet. Je betaalt wel veel transactiekosten, vaak tussen de 5 en 10 procent.

Amerika heeft met 4.430 de meeste bitcoin pinautomaten, gevolgd door Canada met 754 automaten.

Nederland staat op de 18e plek met 32 automaten. De meeste daarvan staan in Amsterdam, dat zijn er 19. Rotterdam heeft 3 bitcoin pinautomaten en Eindhoven heeft er 2.

Maar in Nederland zijn bitcoin pinautomaten ook niet noodzakelijk, er zijn genoeg websites waar je bitcoin kan kopen. Met de nieuwe app BLOX heb je bitcoin bijvoorbeeld al in een paar minuten.

Over het gebruik niets bekend

Het aantal bitcoin pinautomaten blijft groeien. En dat is goed voor de ontwikkeling bitcoin, want op die manier wordt het gemakkelijker om aan bitcoin te komen. Maar op de website van CoinATMRadar kunnen we geen cijfers vinden over het werkelijke gebruik van de automaten.

We kunnen ons voorstellen dat dit werkelijke gebruik niet erg hoog is als mensen ook goedkoper aan bitcoin kunnen komen.

Maar volgens de website van CoinATMRadar kan je deze automaten ook gebruiken voor remittance. Dat houdt in dat je bitcoin naar het buitenland stuurt, bijvoorbeeld naar je neefje in Indonesië. De ontvanger kan dan bitcoin omzetten in de nationale valuta bij een bitcoin pinautomaat in de buurt.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.