Breaking: Vanaf juli handelen in bitcoin op Bakkt

Kelly Loeffler, de CEO van Bakkt, heeft vandaag een update gedeeld over het handelsplatform. Wat blijkt? Institutionele beleggers kunnen al vanaf juli in bitcoin handelen op Bakkt!

Haast geboden

We hadden er al een tijdje niets over gehoord, maar nu concurrent Fidelity stappen aan het zetten is om institutionele beleggers aan de bitcoin te krijgen, kan Bakkt niet achter blijven.

Bakkt, ICE en de CFTC werken nauw samen om alle contracten op tijd klaar te hebben. De focus lag de laatste tijd voornamelijk op regelgeving en op klantbeleving.

Enorme stijging bitcoin koers

Direct na de bekendmaking steeg de koers van bitcoin in een zeer kort tijdsbestek explosief. Zo bevond de prijs van bitcoin zich vlak voor de aankondiging net onder de 6.600 euro. In slechts een half uur steeg de koers van naar een piek van bijna 7.200 euro, een stijging van bijna tien procent!

In de maanden voorafgaand aan dit nieuws werd er al hevig gespeculeerd over een mogelijk, extreme koersstijging. Wellicht dat ook die speculaties hebben geleid tot de enorme koersschommeling van het afgelopen uur. Benieuwd hoe de bitcoin prijs zich de komende tijd blijft ontwikkelen? Bekijk dan de actuele koers op de vernieuwde koerspagina.

 

Bekijk actuele bitcoin koers

De koersontwikkeling van vandaag. De snelle stijging van het afgelopen uur is te wijten aan de bekendmaking van Bakkt.

Steeds meer bitcoin futures

ICE maakt bekend dat de aanvraag is goedgekeurd door de CFTC en dat de komende maanden steeds meer bitcoin futures aangeboden zullen worden op gereguleerde futures-beurzen.

Overigens staat ICE voor, Intercontintental Exchange, dit is het moederbedrijf achter de New York Stock Exchange, de aandelenbeurs van Wall Street. CFTC is een afkorting voor Commodity Futures Trading Commission.

Eerst testen

Bakkt en ICE gaan de komende weken samen met klanten uitgebreid testen of alles naar behoren werkt. Vervolgens worden twee producten aangeboden:

  • Een dagelijkse bitcoin futurecontract
  • Een maandelijks bitcoin futurecontract

Wat is Bakkt ook alweer?

Het platform Bakkt gaat bitcoin futures verhandelen voor institutionele beleggers. Normaal handel je met bitcoin futures niet met echte bitcoins, maar speculeer je puur op de koers. Bij Bakkt is dit anders. Elke bitcoin in een bitcoin future contract wordt ook daadwerkelijk bewaard in het Bakkt Digital Asset Warehouse. Daar komt dan ook de naam vandaan: elke bitcoin wordt namelijk fysiek ‘gebacked’.

De lancering van het platform is al meerdere malen uitgesteld. In een eerder stadium werd verwacht dat ze op 12 december 2018 konden beginnen. Toen was het onboarding proces niet op orde.

Het bericht van Loeffler vind je terug op Medium.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.