Categories: Regulering

Breaking: Vanaf juli handelen in bitcoin op Bakkt

Kelly Loeffler, de CEO van Bakkt, heeft vandaag een update gedeeld over het handelsplatform. Wat blijkt? Institutionele beleggers kunnen al vanaf juli in bitcoin handelen op Bakkt!

Haast geboden

We hadden er al een tijdje niets over gehoord, maar nu concurrent Fidelity stappen aan het zetten is om institutionele beleggers aan de bitcoin te krijgen, kan Bakkt niet achter blijven.

Bakkt, ICE en de CFTC werken nauw samen om alle contracten op tijd klaar te hebben. De focus lag de laatste tijd voornamelijk op regelgeving en op klantbeleving.

Enorme stijging bitcoin koers

Direct na de bekendmaking steeg de koers van bitcoin in een zeer kort tijdsbestek explosief. Zo bevond de prijs van bitcoin zich vlak voor de aankondiging net onder de 6.600 euro. In slechts een half uur steeg de koers van naar een piek van bijna 7.200 euro, een stijging van bijna tien procent!

In de maanden voorafgaand aan dit nieuws werd er al hevig gespeculeerd over een mogelijk, extreme koersstijging. Wellicht dat ook die speculaties hebben geleid tot de enorme koersschommeling van het afgelopen uur. Benieuwd hoe de bitcoin prijs zich de komende tijd blijft ontwikkelen? Bekijk dan de actuele koers op de vernieuwde koerspagina.

Bekijk actuele bitcoin koers

De koersontwikkeling van vandaag. De snelle stijging van het afgelopen uur is te wijten aan de bekendmaking van Bakkt.

Steeds meer bitcoin futures

ICE maakt bekend dat de aanvraag is goedgekeurd door de CFTC en dat de komende maanden steeds meer bitcoin futures aangeboden zullen worden op gereguleerde futures-beurzen.

Overigens staat ICE voor, Intercontintental Exchange, dit is het moederbedrijf achter de New York Stock Exchange, de aandelenbeurs van Wall Street. CFTC is een afkorting voor Commodity Futures Trading Commission.

Eerst testen

Bakkt en ICE gaan de komende weken samen met klanten uitgebreid testen of alles naar behoren werkt. Vervolgens worden twee producten aangeboden:

  • Een dagelijkse bitcoin futurecontract
  • Een maandelijks bitcoin futurecontract

Wat is Bakkt ook alweer?

Het platform Bakkt gaat bitcoin futures verhandelen voor institutionele beleggers. Normaal handel je met bitcoin futures niet met echte bitcoins, maar speculeer je puur op de koers. Bij Bakkt is dit anders. Elke bitcoin in een bitcoin future contract wordt ook daadwerkelijk bewaard in het Bakkt Digital Asset Warehouse. Daar komt dan ook de naam vandaan: elke bitcoin wordt namelijk fysiek ‘gebacked’.

De lancering van het platform is al meerdere malen uitgesteld. In een eerder stadium werd verwacht dat ze op 12 december 2018 konden beginnen. Toen was het onboarding proces niet op orde.

Het bericht van Loeffler vind je terug op Medium.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling…

3 uur ago

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de…

8 uur ago

Tim Draper noemt bitcoin prijs van 250.000 dollar conservatief

Durfkapitalist Tim Draper blijft immer optimistisch over de koers van bitcoin. Eerder voorspelde hij dat de prijs van bitcoin binnen…

9 uur ago

Bitcoin minen verboden in Chinese regio Binnen-Mongolië

Lokale Chinese regeringsbeambten hebben besloten om het minen van bitcoin in de regio Binnen-Mongolië te verbieden. Huh, Binnen-Mongolië? Binnen-Mongolië, ook wel Zuid-Mongolië genoemd,…

10 uur ago

Tone Vays: koersen van alle altcoins zakken naar nul en Bakkt helpt bitcoin niet

BTC Nieuws was afgelopen weekend in Riga, de hoofdstad van Letland, om verslag te doen van de Baltic Honey Badger…

1 dag ago

D-day voor Libra vandaag: makers cryptocurrency van Facebook in gesprek met centrale banken

Vandaag is een belangrijke dag voor Libra, de digitale munt die Facebook wil lanceren. Vertegenwoordigers van de Europese Centrale Bank…

1 dag ago