Robert Kiyosaki: Koop bitcoin vóór de enorme bankencrisis

In maart kreeg de hele financiële wereld een klap, na de snelle verspreiding van het coronavirus. Aandelen, bitcoin en goud daalden enorm in waarde. Inmiddels gaat het weer beter, en bitcoin heeft onlangs zelfs de hoogste waarde van dit jaar bereikt. Maar volgens Robert Kiyosaki, schrijver van het boek Rich Dad, Poor Dad, zijn er nog meer redenen om bitcoin vast te houden.

Hij waarschuwt de wereld namelijk voor een enorme bankencrisis. In een tweet van vandaag legt hij uit waarom er geen tijd meer is om na te denken, en raadt hij mensen aan om te investeren in veilige havens zoals goud, zilver en bitcoin.

Buffet verkoopt bankaandelen

In zijn tweet neemt hij geen blad voor de mond. Vrij vertaald, en met het weghalen van vele hoofdletters: ‘Waarom Buffet niet meer in banken zit? Banken zijn failliet. Er komt snel een enorme bankencrisis.’

Volgens Kiyosaki is er weinig perspectief op verbetering: ‘De Fed (centrale bank) en de Treasury (ministerie van Financiën) die het bankensysteem overneemt? De Fed en Treasury die ‘nep helicoptergeld’ verstuurt naar mensen om rellen te voorkomen? Er is geen tijd om na te denken. Hoeveel goud, zilver en bitcoin heb jij?’

Bitcoin heeft geen tegenpartijrisico

Kiyosaki is groot voorstander van bitcoin en goud als veilige havens. Dat laat hij in zijn eerdere tweets weten: “Waarom ik goud, zilver en bitcoin koop? Drie woorden: geen tegenpartijrisico.”

(Oké, in het Nederlands zijn dat twee woorden)

Met tegenpartijrisico wordt bedoeld dat de tegenpartij van een transactie niet aan zijn contractuele verplichting kan voldoen. Denk bijvoorbeeld aan een verstrekte lening waarbij de rente of aflossing niet betaald kan worden.

Volgens Kiyosaki is er bij aandelen, obligaties en de vastgoedmarkt sprake van zo’n tegenpartijrisico. Maar goud, zilver en bitcoin zijn geld, en deze activa zijn niet afhankelijk van mensen om als geld gezien te worden. Daarom investeert Kiyosaki in bitcoin, in plaats van in aandelen.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.