Bitcoin is ‘s werelds beste geldsysteem, zelfs Rusland kan dit niet ontkennen

Bitcoin is de oplossing voor alle problemen in ons monetaire systeem. Volgens analist Lyn Alden werkt Bitcoin tegen inflatie, censuur, uitsluiting en alle andere beperkingen van fiatgeld. Ook internationale transacties worden versimpeld, en Rusland lijkt vooral in dit laatste geïnteresseerd te zijn.

In een interview voor What Bitcoin Did met Peter McCormack legt Alden uit wat volgens haar geld is. Ze zegt dat geld niets meer is dan een grootboek om transacties en balansen bij te houden.

Bitcoin is het beste grootboek ter wereld

Satoshi Nakamoto maakte met Bitcoin het beste grootboek ter wereld, omdat het transparant is, verifieerbaar, schaars en makkelijk te transporteren.

“Ik denk dat de beste manier om geld te beschrijven is dat het grootboeken zijn. Meestal komen grootboeken overeen met een aantal goederen in de geschiedenis, maar dat hoeft niet, zeker niet in het huidige tijdperk. In die zin is het een revolutie dat Satoshi het beste grootboek, waar je niet kan spelen met de cijfers en volledig transparant is, combineert met een harde rekeneenheid.”

“Bitcoin is in principe sneller dan goud, maar beter controleerbaar en harder dan fiat. Het fungeert als zijn eigen gedecentraliseerde transferagent en administrateur. Het is een geweldige technologie.”

Bitcoin heeft geen toestemming nodig

Daarnaast zegt ze dat Bitcoin kan helpen in landen waar de inflatie ontzettend hoog is. Daarnaast is ze fan van de onafhankelijkheid van Bitcoin.

“Je hebt toestemming van je bank nodig om dingen te doen. In sommige landen gaat dat ter goede trouw. In andere landen die meer autoritair zijn, en volgens schattingen van Freedom House leeft ongeveer de helft van de wereld onder iets dat geclassificeerd is als autoritair of semi-autoritair. Dus toestemmingssystemen zijn in dat opzicht natuurlijk een groot probleem.”

Rusland kan grensoverschrijdende Bitcoin-transacties niet negeren

Dit gaat niet alleen op voor individuele landen, maar ook voor het internationale betalingsverkeer. Rusland is vanwege de inval van Oekraïne zo’n beetje van de hele monetaire wereld afgesloten (met alle gevolgen van dien). Daarom zegt de Russische centrale bank dat grensoverschrijdende crypto-overdrachten onmogelijk te vermijden zijn.

Bank of Russia wil samenwerken met het ministerie van Financiën om Bitcoin en crypto te legaliseren voor internationale betalingen. Vice-minister van Financiën Alexei Moiseev zei dat de centrale bank moet samenwerken met het ministerie van Financiën om het hele proces naadloos te laten verlopen. Na de samenwerking zullen grensoverschrijdende betalingen gemakkelijk moeten zijn.

Belang van Russische cryptobedrijven

Alexei Moiseev benadrukte ook het belang van het laten functioneren van lokale cryptobedrijven in Rusland. Veel Russen gebruiken buitenlandse cryptoplatformen voor een wallet bijvoorbeeld. Dat maakt het oor de Centrale Bank lastig om de industrie in te gaten te houden.

Russische bedrijven staan namelijk onder toezicht van de centrale bank, die verplicht zijn te voldoen aan de vereisten van Anti-Money Laundering en Know Your Customer.

Rusland nam begin dit jaar een belangrijke cryptowet aan, deze verbood bedrijven en inwoners om crypto zoals bitcoin te gebruiken voor buitenlandse betalingen. Het doel van de centrale bank was om de roebel te beschermen, niet alleen in Rusland, maar ook in het buitenland.

Maar president Poetin vond dit een slecht idee, en de wet werd gewijzigd.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Niet eens, bitcoin is alleen het best speculatieve asset. Het is zeker niet de best geldsysteem. Helaas voor de bitcoin fanatieks er is beter cryptocurrenties in de market, veel beter dan bitcoin.

    6 september 2022
    • Bitcoin is/blijft e-gold, omwille allereerste crypto coin en de rest ach 2de laag tja. We hadden toen Litecoin, nu ETH en soon SOL ?

      7 september 2022

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.