Crypto verandert wereld, maar bitcoin prijs boeit niet, aldus PayPal CEO

In het Engels klinkt het beter: Als je twijfelt, neem dan afstand. Vrijwel iedereen heeft zijn of haar blik gericht op de koers van bitcoin en de andere cryptocurrency’s, waardoor het makkelijk is om te vergeten hoe de wereld kan veranderen door crypto.

Althans, zo staat Dan Schulman, de CEO van PayPal in de film.

Bitcoin koers niet van belang

Schulman vindt de bitcoin koers van morgen niet zo interessant, maar richt zich liever op het vermogen om de gehele financiële wereld op zijn kop te zetten.

Volgens hem zal de “kruising” tussen crypto, CBDC’s, stablecoins en digitale wallets een groot deel van de financiële wereld in de toekomst opnieuw definiëren.

PayPal biedt bitcoin, ethereum en litecoin

PayPal heeft 400 miljoen actieve gebruikers die samen goed zijn voor een betalingsvolume van meer dan 250 miljard euro per kwartaal. De topman van PayPal is al een tijdje een voorstander van de cryptocurrency-industrie en gaf in 2019 zelfs toe dat hij bitcoin bezat.

Gebruikers van PayPal hebben sinds oktober 2020 de mogelijkheid om cryptocurrency’s te kopen en verkopen op het platform. In 2021 zei Schulman al dat de vraag naar bitcoin en andere cryptocurrency’s op het platform een stuk hoger is dan verwacht.

Daarnaast is hij ontzettend trots op de rol die PayPal speelt bij de adoptie van crypto:

“We zijn één van de weinige betalingsproviders die het zijn gebruikers toestaat om cryptocurrency’s te gebruiken als optie om accounts te financieren.”

Crypto verandert alles

Schulman is op dit moment in de Israëlische stad Tel Aviv voor Ctech, onderdeel van Axis Tel Aviv een tech-bijeenkomst voor voornamelijk start-ups. Op 29 maart houdt hij een keynote speech, maar hij gaf alvast een voorproefje. Schulman voorspelde dat crypto en de daaruit vloeiende ontwikkelingen alles zullen veranderen:

“De kruising tussen CBDC, stablecoins, digitale wallets en verbeterde bruikbaarheid van betalingen via cryptocurrency’s is niet alleen fascinerend, maar ik denk dat het in de toekomst veel van de financiële wereld zal herdefiniëren.”

Het financiële systeem veranderen

Een van de meest intrigerende onderwerpen in de crypto-ruimte is de dollarwaarde van bitcoin en de voorspellingen van de koers in de komende maanden en jaren. Schulman vindt dit echter niet relevant. Voor hem zijn de verdiensten van de digitale activa-industrie en het vermogen ervan om de financiële wereld positief te beïnvloeden veel belangrijker:

“Ik ben erg enthousiast over wat crypto- en digitale ledgertechnologie in de toekomst met het financiële systeem kan doen. Ik denk dat de eerste dingen die iedereen denkt over crypto, het kopen en verkopen ervan, en wat de prijs van bitcoin morgen zal zijn, voor mij het minst interessante deel is van digitale valuta.”

Liever betalen dan investeren

Het doel van PayPal is om het betalingsverkeer te vergemakkelijken, niet om gebruikers te laten investeren, dus vanuit die missie is het logisch dat de koers niet zo interessant is voor hem. Toen PayPal bitcoinbetalingen introduceerde, zei Schulman dan ook:

“We denken dat het een overgangspunt is waar cryptocurrency’s veranderen van voornamelijk een activaklasse die je koopt, bezit en of verkoopt, nu een legitieme financieringsbron wordt om transacties in de echte wereld te doen bij miljoenen handelaren.”

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.