Boeven gefilmd terwijl ze bitcoin geldautomaat stelen uit winkelcentrum

Twee dieven zijn op de vlucht nadat ze op heel relaxte wijze een bitcoin geldautomaat hebben gestolen. Dit gebeurde in een winkelcentrum in het stadje Lynnwood in de Verenigde Staten.

Erin en eruit

De twee criminelen zijn gefilmd door beveiligingscamera’s van het winkelcentrum. Je ziet ze met een karretje naar binnen wandelen, alvorens de twee met een grote crypto ATM weer naar buiten komen. Volgens de videobeelden op Microsoft News laadden de daders de machine in een verhuiswagen en reden ze weg.

Het duurde een week voordat de beveiliging van het winkelcentrum merkte wat er was gebeurd. Politiecommissaris Jim Nelson zegt dat de autoriteiten vervolgens contact hebben opgenomen met Coinme, zij beheren de geldautomaat. Coinme bevestigde dat de automaat gestolen is, en niet meegenomen is voor onderhoud.

De Finse pers Ilta Sanomat meldt:

Hoe ze de machine verwijderden, hoe snel het was zonder een storing of schade te veroorzaken – ze wisten wat ze deden. Ze hebben niets gedaan om de aandacht op zichzelf te vestigen. Kortom, ze verborgen zich in het volle zicht.

Alleen contant

Coinme zegt dat dit de eerste keer is dat een ATM van hun gestolen is. Coinme verwacht niet dat de boeven de machine kunnen hacken. Hoogstens stelen ze het contante geld uit het apparaat.

Bekijk de videobeelden hier.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Hi my loved one! I want to say that this article is amazing, great written and include almost all important
    infos. I’d like to see more posts like this .

    25 september 2019