Categories: Bitcoin

Boeven gefilmd terwijl ze bitcoin geldautomaat stelen uit winkelcentrum

Twee dieven zijn op de vlucht nadat ze op heel relaxte wijze een bitcoin geldautomaat hebben gestolen. Dit gebeurde in een winkelcentrum in het stadje Lynnwood in de Verenigde Staten.

Erin en eruit

De twee criminelen zijn gefilmd door beveiligingscamera’s van het winkelcentrum. Je ziet ze met een karretje naar binnen wandelen, alvorens de twee met een grote crypto ATM weer naar buiten komen. Volgens de videobeelden op Microsoft News laadden de daders de machine in een verhuiswagen en reden ze weg.

Het duurde een week voordat de beveiliging van het winkelcentrum merkte wat er was gebeurd. Politiecommissaris Jim Nelson zegt dat de autoriteiten vervolgens contact hebben opgenomen met Coinme, zij beheren de geldautomaat. Coinme bevestigde dat de automaat gestolen is, en niet meegenomen is voor onderhoud.

De Finse pers Ilta Sanomat meldt:

Hoe ze de machine verwijderden, hoe snel het was zonder een storing of schade te veroorzaken – ze wisten wat ze deden. Ze hebben niets gedaan om de aandacht op zichzelf te vestigen. Kortom, ze verborgen zich in het volle zicht.

Alleen contant

Coinme zegt dat dit de eerste keer is dat een ATM van hun gestolen is. Coinme verwacht niet dat de boeven de machine kunnen hacken. Hoogstens stelen ze het contante geld uit het apparaat.

Bekijk de videobeelden hier.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Gisteren Prinsjesdag: zit er bitcoin in de koffer?

Koning Willem-Alexander heeft zijn toespraak erop zitten, Wopke Hoekstra heeft zijn koffer weer ingepakt en de NOS heeft weer een…

4 uur ago

Altseason begonnen? Ripple (XRP), Stellar (XLM), en Ethereum (ETH) koers schiet omhoog

De cryptomarkt kleurt groen! Vooral met altcoins gaat het goed, Ripple (XRP) is bijvoorbeeld met bijna 19 procent gestegen de…

6 uur ago

VanEck en SolidX trekken voorstel bitcoin ETF in bij SEC

Geen goed nieuws over de langverwachte ETF van VanECK en SolidX. De beurs waar deze ETF op aangeboden zou worden,…

7 uur ago

Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling…

24 uur ago

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de…

1 dag ago

Tim Draper noemt bitcoin prijs van 250.000 dollar conservatief

Durfkapitalist Tim Draper blijft immer optimistisch over de koers van bitcoin. Eerder voorspelde hij dat de prijs van bitcoin binnen…

1 dag ago