Voor deze datum breekt Bitcoin zijn eigen hoogterecord

Het is misschien iets te voorbarig om deze vraag te stellen, zeker na een week waarin de koers vooral rood kleurde, maar wanneer zien we weer een All time high van de Bitcoin koers?

In dit artikel checken we een redelijk realistisch scenario van analist El crypto prof.

Voor 2025 nieuwe all time high Bitcoin

De zelfverklaarde crypto specialist, deelde gisteren een analyse van de Bitcoin koers. Hij zegt dat de prijsbeweging van Bitcoin een patroon volgt van hogere hoogtepunten en hogere dieptepunten, wat vaak leidt tot een snelle stijging. Dit betekent dat naarmate de waarde van de cryptocurrency stijgt, deze nog sneller kan groeien, exponentieel zelfs.

Op basis van dit patroon voorspelt de analist dat Bitcoin mogelijk vóór 2025 een nieuw record zou kunnen halen. De cryptocurrency vertoont de afgelopen maanden consistent hogere dieptepunten, wat erop wijst dat een nieuw hoogtepunt in het verschiet ligt.

Bitcoin bereikte zijn laatste all-time high in dollars eind 2021, toen de prijs bijna 69.000 USD bereikte. Dit was de tweede grote piek van dat jaar, want in april tikte de koers 64.000 USD aan.

Bitcoin industrie heeft last van onzereke regelgeving

Naast historische grafiekpatronen, zijn er ook andere factoren die de groei van Bitcoin kunnen stimuleren, zoals de halvering van de blokbeloning in 2024. Daarnaast zijn het nu lastige tijden voor de crypto-industrie, omdat de hele wereld nog aan het sukkelen is met regelgeving.

Volgend jaar gaat in ieder geval MiCA in Europa van kracht. Dit zorgt ervoor dat alle Europese landen dezelfde regels rondom crypto volgen, wat de industrie rust moet geven. Dan wordt het wachten tot de grootmachten uit Azië en de VS volgen.

De recente verliezen van Bitcoin lijken dan ook te kunnen worden toegeschreven aan wisselend strenger toezicht van regelgevende instanties in de sector. Marathon Digital, een Bitcoin-miningbedrijf, ontving onlangs een dagvaarding van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), vanwege bezorgdheid over mogelijke schendingen van de effectenwetten door transacties met verbonden partijen.

Daarnaast heeft Binance aangekondigd dat ze hun Canadese tak moeten sluiten.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Binance Moët niet sluiten in Canada
    Ze sluiten zelf …

    14 mei 2023