Bitcoin (BTC) koers analyse: correctie van prijs richting €5.600?

Je kan zeggen over bitcoin wat je wil, maar het volgen van de koers is zeker niet saai nu! Vorige week schoot de waarde van bitcoin naar 7.500 euro, om vervolgens te dalen naar 6.000 euro. En het moment van schrijven staat de koers weer op 7.150 euro.

Maar blijft dit wel zo? In deze koersanalyse hebben we het onder andere over de double top.

En heb je geen zin om het artikel door te lezen? Geen probleem, Axel legt het graag voor je uit!

En wil je weten wat de huidige BTC koers is? Klik dan hier:

Volg de actuele bitcoin koers

Bitcoin lijkt een double top te vormen, tijd voor een correctie?

Kijken we naar de daggrafiek van bitcoin, dan lijkt de koers wel erg veel op een double top. Een double top is een zogeheten reversal koersformatie. Dat klinkt wat ingewikkeld. Maar het betekent dat de trend (omhoog) misschien nu tijdelijk kan omkeren (omlaag).

Hoe herken je een double top?

  1. Er is sprake van een stijging, en de koers bereikt een top (1).
  2. De koers daalt maar stuitert daarna weer omhoog. Dit gebeurt bij de groene streep op de grafiek. Deze zone heet in dit geval de neckline.
  3. De koers vormt weer een top, ongeveer bij dezelfde zone als de eerste top (2)

En nu? De komende dagen worden spannend. Een van de mogelijkheden is dat de koers richting de neckline daalt. Breekt de koers onder de neckline uit, dan is de double top-formatie bevestigd. In dat geval kan de koers nog verder dalen. Dat zie je in de grafiek hieronder:

De double top ingezoomd

Hieronder zie je dezelfde double top ingezoomd. We kijken nu naar de bitcoin koers op uurniveau.

Van de bodem tot aan nu kan je een trendlijn tekenen. De koers van bitcoin heeft deze trendlijn nu meerdere malen aangeraakt.

Breekt bitcoin aan de onderkant van de trendlijn uit? Dan wordt het double-top scenario mogelijk bevestigd:

Opnieuw richting de Moving Average?

Dit kan allemaal wat negatief klinken, maar op langere termijn ziet de toekomst van bitcoin er nog steeds rooskleurig uit. Hieronder zie je de grafiek van bitcoin op weekniveau.

De oranje lijn is de 100-weken Moving Average (MA). De naam zegt het eigenlijk al, het is een bewegend gemiddelde. Elke week wordt er gekeken naar de gemiddelde koers van de afgelopen honderd weken. En op die manier kan je een lijn trekken over de koers.

De 100-weken MA wordt vaak gebruikt om een zone aan te geven. Soms is de MA een weerstand, soms een ondersteuning.

De situatie van nu valt misschien te vergelijken met die van eind 2015:

  1. Eind 2015 steeg de bitcoin koers boven de 100-weken MA uit.
  2. Maar daarna zakte de waarde van bitcoin weer. De koers raakt de 100-weken MA aan, en stuitert daarna weer omhoog. Dit noemen we testen.
  3. Hierna blijft bitcoin in een stijgende trend. Eind 2017 wordt zelfs kort een waarde van meer dan 16.000 euro behaald!

Het is nu ook mogelijk dat de koers de 100-weken MA eerst moet gaan testen. Deze lijn ligt nu ongeveer op 5.630 euro. Dat is tegelijkertijd ook het koersdoel bij de double top formatie.

Welke kant gaat de bitcoin koers op?

De komende dagen gaan weer spannend worden. Hoe gaat de koers zich ontwikkelen? Zoals altijd beschrijven wij twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bearish
Het double top-scenario komt uit, en de bitcoin koers zakt hevig in waarde. Maar niet voor lang, want de koers vindt ondersteuning tussen 5.530 euro en 5.670. Op de grafiek hebben we dat aangegeven met de groene rechthoek.

Waarom deze zone? In 2018 was dit erg sterk gebied, waar de bitcoin koers niet makkelijk onder dook. Het is goed mogelijk dat veel investeerders ook nu op dit gebied inspelen.

Bullish
Stijgt de koers? Dan wordt er waarschijnlijk snel een weerstand gevonden. Deze ligt tussen de 7.900 euro en de 8.000 euro. Dit is ook een belangrijke zone geweest in 2018. Op de grafiek zie je deze in de bovenste rode rechthoek.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.