Dit koerspatroon brengt Bitcoin dit weekend nog naar 44.000 euro

Bitcoin is als een atleet die wacht op zijn startschot. De cryptocurrency heeft zich knap hersteld van de crash van dinsdag 7 september, maar verschillende indicatoren wijzen erop dat bitcoin nog veel meer stappen kan zetten. Op naar de grafieken!

Weekgrafiek ziet er goed uit

We beginnen deze analyse met het grote plaatje, de weekgrafiek vanaf 2016. De indicator die je onder de koersgrafiek ziet is de Relative Strenght Index (RSI), een indexcijfer tussen 0 en 100 die het momentum van de bitcoin koers meet. Kijken we naar deze indicator, dan ziet de toekomst van bitcoin er gunstig uit. 

De lijn van de RSI vindt namelijk ondersteuning op 54,5. Dit klinkt als een willekeurig getal, maar dit was in de bull run van 2017 een belangrijke springplank. Bij elk dipje schoot de koers bij het raken van deze RSI-lijn weer omhoog.

Ook vorig jaar was de groene lijn relevant. Tussen 2020 en 2021 zie je dat de paarse lijn omhoog stuitert bij het raken van 54,5. Op dit moment lijkt het ook de goede kant op te gaan. Dit vormt een goede basis voor bitcoin om verder te stijgen.

Bull flag kan bitcoin naar 44.000 euro brengen

Aan welke koers kunnen we dan denken? Kijken we naar de vieruursgrafiek, dan zien we een bull flag ontstaan. Breekt bitcoin uit deze koersformatie? Dan is het volgende doel 44.000 euro, of omgerekend 52.000 dollar.

De vorm van een bull flag zit deels al in de naam, met een beetje fantasie herken je een vlag:

  1. Eerst zie je een stijging. Dat is de mast van de vlag, de eerste groene lijn die diagonaal omhoog loopt.
  2. Vervolgens beweegt bitcoin tussen twee trendlijnen omlaag. Dit is de vlag van de bull flag.
  3. Breekt bitcoin aan de bovenkant uit? Dan is het koersdoel zo groot als de mast van de vlag. In dit geval komt dit neer op 44.000 euro.

Richting 1 biljoen

Bij het raken van 44.000 euro, omgerekend 52.000 dollar, komt bitcoin weer in de buurt van een totale marktwaarde van 1 biljoen dollar. De totale marktwaarde bereken je door het aantal munten te vermenigvuldigen met de prijs per munt. Dit geeft je een beeld van hoe groot de bitcoin markt op dit moment is.

Is de marktwaarde hoger dan 1 biljoen dollar? Dan komt bitcoin in de buurt van de totale waarde van multinationals zoals Facebook en Amazon. Hoe hoger de totale marktwaarde, hoe serieuzer bitcoin genomen kan worden als investering, maar ook als waardeopslagmiddel. Volgens Cathie Wood van Ark Invest kan een Bitcoin ETF bijvoorbeeld alleen goed worden goedgekeurd bij een totale marktwaarde van meer dan 2 biljoen dollar. Met die marktwaarde is een losse bitcoin meer dan 100.000 dollar waard, en komt de totale marktwaarde van bitcoin in de buurt van techgiganten zoals Apple en Microsoft.

Bron: AssetDash

Wat verwachten we van de bitcoin koers?

Terug naar de bitcoin koers op dit moment. Een uitbraak uit de bull flag kan de prijs naar 44.000 euro stuwen. Tegelijkertijd ziet de MACD-indicator op de daggrafiek er goed uit. Meer hierover lees je in onze analyse van gisteren. Dit geeft vertrouwen in een mooie koersstijging. Maar om je op alles voor te bereiden, schetsen we twee scenario’s voor jou: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish

Breekt bitcoin uit? Dan is het eerste koersdoel dus 44.000 euro, de bovenste blauwe lijn op de grafiek. Heeft bitcoin de smaak écht te pakken, dan kan de crypto een gooi doen naar 48.000 euro, de groene lijn op de grafiek. Tussen februari en eind april was dit een sterke weerstand.

Bearish

Mocht de uitbraak uit de bull flag mislukken, dan vormt 38.000 euro waarschijnlijk een sterke ondersteuning. Blijkt die steun niet houdbaar, dan richten we onze ogen op 33.500 euro, de rode lijn op de grafiek.

 


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Goeie voorspelling zeg. Wat een inzicht.

    20 september 2021
  • Dit soort titels zijn om klanten te lokken. btcdirect is niet echt objectief. Ze verkopen bitcoin tegen hogere prijs dan de markt

    20 september 2021