Met de bitcoinbus reizen door Argentinië

Met een busje rondreizen door Argentinië? En het gospel van bitcoin verspreiden onder de lokale bevolking? Dat is precies wat La Bitcoineta sinds afgelopen zomer doet. Ze rijden door het land om kleine gemeenschappen te bezoeken en te informeren over bitcoin.

 

Wat is het doel van La Bitcoineta?

La Bitcoineta is een samentrekking van Bitcoin en furgoneta, het Spaanse woord voor busje. De groep bestaat uit Argentijnse bitcoinenthousiastelingen die iedereen de kans wil geven om mee te doen in de crypto-economie. Het zijn allemaal vrijwilligers uit verschillende delen van het land.

“Wij denken dat het een zeer sterk economisch systeem kan zijn en het zou geweldig zijn als iedereen mee kan doen. Maar het is ook belangrijk om het te begrijpen. Je moet waarde, vertrouwen, transparantie herdefiniëren, kracht heroverwegen en de betekenis achter vrijheid beter begrijpen.”

Tijdens hun reis bezoeken ze vooral scholen en praten ze veel met lokale media. En dat gaat ze goed af. Ze krijgen veel positieve feedback en worden op lokaal niveau ook veel gepubliceerd.

Daarnaast wil La Bitcoineta het dialoog aangaan met de (lokale) overheid. Vooralsnog zonder succes.  Ze willen graag praten over de rol van cryptocurrency in de Argentijnse maatschappij. De groep zegt dat ze er niet op uit zijn om de instabiele Argentijnse peso te vervangen maar om een betrouwbaar alternatief betaalsysteem te hebben. En dat kan alleen maar als lokale ondernemers bitcoin willen accepteren. 

Wat is de volgende bestemming?

Het busje rijdt dit jaar nog kris kras door Argentinië. Vaak wordt op het laatste moment pas besloten waar ze heen gaan. La Bitcoineta heeft overigens wel een eindbestemming: LaBITcoinf in Chilli. Dat is een driedaagse bitcoin meetup in Santiago in december.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.