Bitcoin Cash koers stijgt met 50% in één dag! Ook Litecoin in het groen

We schrijven de laatste tijd vaak over bitcoin (BTC), maar ook andere cryptomunten stijgen snel in waarde. Bitcoin cash (BCH) is de grootste uitschieter: de afsplitsing van bitcoin stijgt met ruim 50 procent in 24 uur tijd! Ook andere altcoins doen het niet onverdienstelijk.

Bitcoin cash: een stijging van meer dan 50 procent

Bitcoin cash (BCH) is op 1 augustus 2017 ontstaan door een splitsing met bitcoin. Bitcoin cash (BCH) heeft daarmee een gedeelde geschiedenis met bitcoin, maar volgt nu zijn eigen weg.

Op dezelfde dag als bitcoin steeg ook bitcoin cash enorm. Op 2 april begon BCH met een waarde van ongeveer 150 euro per cryptomunt op de cryptobeurs Bitstamp. Op het moment van schrijven: ruim 250 euro. Je ziet op de grafiek hieronder de enorme prijsbeweging van bitcoin cash van de afgelopen twee dagen:

Ook litecoin (LTC) noteert flinke groene cijfers

Litecoin is een cryptomunt die we al eens eerder hebben besproken, en dat is niet zonder reden. In december was één litecoin namelijk nog slechts 20 euro waard, nu betaal je er bijna 75 euro voor. Volgens Coinmarketcap steeg de waarde in de afgelopen 24 uur met ruim 20 procent.

Koersbeweging begon bij Bitcoin (BTC)

Op het moment van schrijven stijgen Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC) harder dan Bitcoin (BTC). Maar we moeten niet vergeten dat de beweging omhoog begon bij bitcoin. Afgelopen dinsdagmorgen steeg de bitcoin koers namelijk in korte tijd van 3.500 naar ruim 4.500 euro.

Volgens Coinmarketcap is het aandeel van bitcoin op de hele cryptomarkt nu meer dan vijftig procent. Stijgt bitcoin, dan heeft dat ook positieve invloed op de rest van de cryptomarkt. En aan de andere kant heeft een daling van bitcoin ook flinke invloed op andere cryptocurrency’s. Dit zagen we bijvoorbeeld in november 2018, toen de bitcoin koers hard onderuit ging.

Blijven bitcoin en andere cryptocurrency’s in waarde stijgen? Houd onze nieuwswebsite in de gaten voor de laatste updates!

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.