Bitcoin Cash en Compound stijgen 40%, wat is er aan de hand?

De koersen van verschillende altcoins staan in vuur en vlam. In dit artikel kijken we naar drie crypto’s die te verhandelen zijn in BLOX: Bitcoin Cash (BCH), Compound en Solana.

Bitcoin Cash stijgt weer 31,6%

De koers van Bitcoin Cash is bezig met een stijging die zijn weerga niet kent. De afgelopen 24 uur is daar nog eens 31,6% bijgekomen waardoor de munt 275 euro waard is.

Met een marktkapitalisatie van 5,3 miljard euro is Bitcoin Cash (BCH) nu de 15e grootste cryptocurrency. In de afgelopen 10 dagen sinds 20 juni is de koers met maar liefst 200% gestegen.

De belangrijkste reden achter de stijging van Bitcoin Cash (BCH) is de lancering van de crypto-beurs EDX Markets op 20 juni. EDX Markets wordt ondersteund door enkele van de grootste institutionele spelers op de markt, zoals Fidelity en Citadel.

Nu BCH samen met drie andere cryptocurrency’s worden aangebodne op deze beurs, zijn analisten er dus van overtuigd dat BCH liever een commodity is en geen security. De Amerikaanse financiële waakhond heeft bepaalde stickers voor crypto’s, als de sticker ‘commodity’ wordt opgeplakt dan is de crypto veilig.

Veel altcoins hebben wordt bestempeld als security, en deze vallen onder de strenge regelgeving van de SEC.

Compound schiet 45% omhoog

Er is nog een megaknaller vandaag. Compound is met maar liefst 45% gestegen! Als we kijken naar de jaargrafiek hieronder, dan is dat niet eens het hoogste punt van dit jaar. Aan het eind van de zomer van 2022 was de munt nog meer dan 60 euro waard.

Op 15 juni was Compound 24 euro waard, dat bleek achteraf gezien het beste koopmoment. Sindsdien is de waarde meer dan verdubbeld.

Wat is er aan de hand? De CEO van Compound is Robert Leshner, hij wil een financieel interessant product lanceren. Hiervoor heeft hij toestemming gevraagd bij de SEC. Leshner wil Superstate oprichten, een nieuw bedrijf dat een kortlopend staatsobligatiefonds zal creëren met behulp van de Ethereum-blockchain.

Het fonds van Superstate zal beleggen in “overheidseffecten met een ultrakorte looptijd”, waaronder Amerikaanse staatsobligaties, effecten van overheidsinstellingen en andere door de overheid gesteunde instrumenten.

Het gave hiervan is dat het eigendomsbewijs van de fondsaandelen zal worden vastgelegd op verschillende blockchains, te beginnen met die van Ethereum.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • In dit artikel kijken we naar drie crypto’s die te verhandelen zijn in BLOX: Bitcoin Cash (BCH), Compound en Solana.

    Zijn jullie Solana vergeten , of was de tekst te lang ivm de andere assets , echt een slechte zaak!!

    30 juni 2023

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.