Bitcoin cash hard fork: wint Bitcoin ABC of Bitcoin SV?

Aankomende donderdag vindt er een hard fork plaats op het Bitcoin Cash netwerk. Bitcoin cash wordt dan opgesplitst in Bitcoin ABC en Bitcoin SV. Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van deze hard fork? En welke cryptomunt kan rekenen op de meeste ondersteuning binnen de community? Wij duiken voor jou in de cijfers!

Hard fork?

Heb je gemist waar dit over gaat? Eerder schreven wij er dit artikel over. In het kort bestaan straks deze twee cryptomunten, gebaseerd op bitcoin cash:

  • Bitcoin ABC. Beheerd door het Chinese Bitmain. Zij willen de blokgrootte van 32 MB aanhouden.
  • Bitcoin SV. De cryptocurrency van Craig Wright. Wright wil de blokgrootte verhogen naar 128 MB.

Aantal nodes: Bitcoin ABC

Kijk je puur naar het aantal nodes op het netwerk, dan heeft Bitcoin ABC op dit moment de overhand. Volgens de website CoinDance draaien 1.082 verschillende nodes Bitcoin ABC.

Dit staat in schril contrast met Bitcoin SV. Daar draaien ‘slechts’ 171 verschillende computers een Bitcoin SV node.

Totale rekenkracht: Bitcoin SV

Als je alleen naar de totale rekenkracht op het netwerk kijkt, dan wint Bitcoin SV juist. Volgens CoinDance worden op dit moment bijna driekwart (73%) van alle Bitcoin Cash transactieblokken gemined door Bitcoin SV nodes.

Vanwaar dit grote verschil? Dit komt omdat grote mining pools op het bitcoin cash netwerk hebben aangegeven Bitcoin SV te ondersteunen. Dat gaat dan bijvoorbeeld om CoinGeek, SVPool, BMG Pool, okminer en mempool. Qua aantal nodes zijn deze partijen in de minderheid, maar qua rekenkracht zijn deze miningpools dus sterker.

Koers: Bitcoin ABC

De koers kan ook een belangrijke factor zijn bij het vertrouwen in een cryptomunt. Op dit moment wint Bitcoin ABC als je de koers in acht neemt. Bitcoin ABC heeft een flink hogere waarde op het moment van schrijven dan Bitcoin SV, zoals je op onderstaande grafieken kan zien.

Hoe kunnen de prijzen van deze cryptocurrencies nu al bekend zijn? Dat komt omdat cryptobeurs Poloniex nu al het handelen in beide munten ondersteunt. Het handelen in deze munten voorafgaand aan de fork is wel op eigen risico.

Volg hier live de Bitcoin ABC koers:Volg hier live de Bitcoin SV koers:


 

Welke munt krijgt nu de meeste ondersteuning?

Dat is nog moeilijk te zeggen. De meeste cijfers lijken er op te wijzen dat Bitcoin ABC de overhand heeft. Maar qua rekenkracht heeft Bitcoin SV weer een duidelijke voorkeur. Het is dus nog even  afwachten wat er na de hard fork gaat gebeuren.  We houden de ontwikkelingen voor jou in de gaten!


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • I like this website so much, saved to favorites. “I don’t care what is written about me so long as it isn’t true.” by Dorothy Parker.

    20 januari 2020